Spanien resan

Har helt glömt bort att skriva om min resa och visa lite bilder. Men nu kommer en kort sammanfattning tillsammans med bilder från resan.

Spanienresan var min belöning som jag gav till mig själv i samband med att jag nådde min målvikt 80 kg, -35 kg på 91 dagar. Det var länge sedan jag var ute och reste, senaste resan var när jag åkte till Egypten, 2005 tror jag det var. Men nu var det dags för en ny resa. Denna gången skulle jag resa helt ensam för första gången.

Jag valde att åka en bussresa till Spanien Calella, reste med Ölvemarks. Tycker det är väldigt praktiskt med bussresa, man åker från jvg stationen i Trollhättan fram till hotellet med ett och samma bolag. Sen ordnar de en massa utflykter m.m. som man kan välja att åka med på. Enda nackdelen är att det tar extra tid och särskilt nätterna som är långa.

Men så fort vi klev av bussen i Calella så hade jag glömt den jobbiga natten. Resan startade 01 på lördag natt i Trollhättan, först åkte vi ner till Malmö där alla uppsamlingsbussar samlades och så klev man på rätt buss. Vid 9 så for vi iväg mot Spanien. Först åkte vi över Öresundsbron som var första gången för mig, såg Turning Torso på avstånd. Danmark gick snabbt att passera, och sen tog vi färjan mot Puttgarden. Strax efter vi kom in i Tyskland så var det dags för lunch på en lokal restaurang. Jag hade med mig matsäck så jag åt den. Därefter så fortsatte vi igenom Tyskland och när vi vaknade på söndag morgonen så var vi i Lyon i Frankrike. Vid 14 tiden så rullade vi in i Calella och vädret var vackert. Vilken vecka det skulle bli nu. :)

Tyvärr var inte vädret med oss denna veckan. Det var molnigt med regnskurar de flesta dagar utom Tisdag och Torsdag eftermiddag. Då passade jag på att pressa mig i solen på solstolarna vid hotellet. Under de molninga dagarna så passade jag på att vandra omkring inne i stan. Köpte dock inga kläder, eller liknande. Priserna var som i Sverige, så kan lika gärna handla här hemma. Är inte så mycket för att köpa kläder till mig själv om jag inte har ett behov av något särskilt plagg.

Jag hade drömt om att springa på stränderna i Spanien varje dag under min vecka. Resultatet blev att på måndagen så sprang jag 6.94 km längs med strandpromenaden. Vände om efter en bit och sprang tillbaka igen, visste inte hur lång strandpromenaden var eftersom jag inte kunde se något slut på den.
Under tisdagen så bestämde jag mig för att springa hela sträckan och det slutade med en löprunda på 13.17 km. Då var det varmt, varmaste dagen på hela veckan. Men det gick så bra, inget håll eller något annat som störde.
På Onsdagen så körde jag intervallträning i backarna som låg i utkanten av Calella. Ställde in pulsmätaren på att pipa när jag nådde 180 i puls. Så jag toksprang uppför backen tills den började pipa, sen hade jag en aktiv vila tills pulsen kom ner till 140 igen, då gjorde jag en ny rusch. Totalt blev det 6 ruscher innan kroppen sa ifrån, och gjorde det svårare att komma upp i 180 i puls. Totalt så sprang jag nästan 3 km denna dag.
På torsdagen och fredagen blev det inga löprundor. Det regnade båda förmiddagarna och det var inget roligt att springa då, och sen när solen visade sig på torsdag em så ville jag pressa i solen igen.

Totalt så blev det träning 3 av de 5 dagarna jag var där, ger mig själv godkänt för det. Men räcker inte till VG i betyg.





Utsikt från min balkong

I alla villträdgårdar som man kan se här på baksidan av hotellet så hade de minst 1 vakthund. De ylade som vargar halva natten, vilket var otroligt irriterande. Vaknade många nätterna av att de förbannade hundarna skulle skälla ikapp. Det hade aldrig varit tillåtet i Sverige att ha så många ylande hundar, men eftersom grannfastigheterna är hotell så är det väl ingen som bryr sig så mycket eftersom man bara bor i en vecka. :(


De hade 3 st pooler på hotellet.

De dagar jag solade så låg jag oftast på våning 3 av 4, på de solstolarna som man kan se här. Det fanns 3 pooler på hotellet. 2 lite större, och 1 mindre. Utäver det fanns det en bubbelpool. Jag badade under tisdagen i poolen, annars höll jag mig till solstolen de två dagar jag passade på att sola.


Serhs Oasis Park

Jag bodde högst upp på höger sida, men hade balkong mot baksidan. På de tre nedersta våningarna så bodde det fullt med tyskar som skulle ta studenten. Så det var lite livat, men lugnt på de övre våningarna alla nätter utom en. Då var det ett jäkla spring och bankande på dörrarna i vår korridor.
Jag tänkte ofta på bonusträningen man skulle få om man tog trapporna upp till översta våningen och 8 av 10 gånger så skippade hissen till förmån för att benen skulle få jobba lite extra.



Inte särskilt soligt :(


Här ser ni backen som jag sprang min intervallträning i, den är i bakgrunden


Kort på mig själv på stranden, lite lätt solbränd


Det var ganska stora vågor på stranden

Jag badade aldrig i havet. Har aldrig varit särskilt förtjust i att bada i saltvatten. Men många andra badade så det var säkert varmt i vattnet.


Strandpromenaden som jag sprang mina löpturer på


En härlig strandbild på Calella


La Sagrada Familia

På Torsdag kväll så gjorde vi en Barcelona by night utflykt där huvudmålet var att se på den kända fontänen Font Magica Montjuic. På vägen så passerade vi många kända byggnade i Barcelona. Bland annat kyrkan La Sagrada Familia som aldrig verkar bli färdigbyggd.



Fontänen var mycket vacker att se på när det började mörkna. Mycket vackra ljuseffekter tillsammans med mastigt ljud.








Uppe på Montjuic berget efter Barcelona turen

Efter att vi sett på fontänen så fortsatte vi upp på Montjuic och passerade OS arenorna som användes vid Olympiaden 1992. Där uppe stannade vi vid en utkiksplats och såg oss omkring. De andra som var med på resan drack lite vin, medan jag avstod. Dricker ju inte alkohol.

Hemresan gick bra, dock så blev vi försenade i Tyskland, Väldigt mycket bilköer där, men som tur var åkte vi norrut. I Hamburg så mötte vi en bilkö som var mellan 1-2 mil lång. Den skulle jag inte vilja sitta fast i, och allt orsakat av ett vägarbete där motorvägen gick från 3 till 2 filer.

Efter att ha rest från 9 på lördagmorgonen så var jag hemma i Trollhättan vid 2 på måndag morgonen. En lång resa, men mycket rolig.

Jag lärde inte känna någon på resan, men jag pratade väldigt mycket med de jag satt bredvid på bussen. Särskilt på hemresan. Blev nog pensionärernas favoritpojke. :) De flesta som reste var pensionärer, och så var det ungefär 3 barnfamiljer med på bussen. Ingen som var i min ålder.

Det var både för och nackdelar med att åka ensam. Den stora fördelen var att jag kunde göra precis som jag ville. Ville jag gå på stan så gjorde jag det, ville jag ligga på hotellrummet så valde jag det. Men samtidigt var det lite ensamt ibland. Kunde inte diskutera min intryck med någon, och hade jag rest tillsammans med någon så hade vi nog åkt in med tåget till barcelona en dag och gått på stan. Det var något jag saknade nu, vågade inte riktigt åka ensam.

På hotellet hade jag all inclusive vilket var väldigt tur det. När jag gick på stan så funderade jag på vad jag skulle ätit om jag inte fått mat på hotellet. Det hade nogi 9 fall av 10 med att jag gått till McDonalds som låg där. Jag är alldeles för osäker på att pröva nya maträtter som jag inte vet är goda. Så är supernöjd med valet av all inclusive. Maten på hotellet kunde varit bättre, lite enformigt var det. Samtidigt som det ryktades om ehec bakterier i sallad m.m från Spanien, så lite osäker var jag på grönsakerna.

Jag hade fri tillgång till Cola hela dagen på hotellet, men drack enbart vatten och ett par gånger apelsinjuice. Det valet är jag mycket nöjd med. Dock medförde vädret till tristess på hotellrummet. Då hade jag varit inne i stan och köpt lite godis/chips. Så det var min stora last denna resa, tristessen av det dåliga vädret vilket medförde att jag åt för att ha något att göra.

Jag gick upp 4 kg under resan, vilka jag arbetar på att få bort nu. Jag ska ner igen, och ligga på mellan 80-85 kg!!

Kommentarer
Postat av: Pernilla Be

Synd att ni hade otur med vädret, men tyvärr rår man inte på vädret, det blir som det blir. Springtravel ordnar motionsresor till Portugal som du säkert skulle uppskatta. Jag är sugen på att boka en sådan resa nästa vår.



Mvh, Pernilla be

2011-07-04 @ 18:49:01
URL: http://Www.pernillasviktresa.wordpress.com
Postat av: Sara

Jag tycker du är tuff som reste själv! :-) Och viktmålet kommer du att nå, jag är inte ett dugg tveksam över det.

2011-07-04 @ 20:15:45
URL: http://byggainyvla.wordpress.com
Postat av: Sven

Haha, hur tusan gick du upp 4 kg med all den motionen?! :)

2011-07-06 @ 08:16:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0