Löpning i värmen

Igår så stekte solen hela dagen och när jag kom hem från jobbet var det kokhett utanför lägenheten. Var nog nästan lika varmt inomhus också.

Efter att ha varit ute med Tussen så var jag lite sugen på att ge mig ut och springa. Har faktiskt varit väldigt sugen på att träna i stort sett varenda dag, men när jag kommer hem så sätter jag mig en stund i soffan eller på solstolen och ganska snabbt tar latmasken över och jag blir sittande.

Därför bestämde jag mig för att om jag verkligen ska få till något så måste jag byta om direkt och ge mig ut och springa. Trots att det var över 32 grader i solen så gav jag mig iväg. Testade en ny slinga den här gången, som var nerför Björndalen där jag bor. Sen sprang jag längs med det gamla järnvägsspåret och runt halvön Knorren innan jag sprang hem igen i uppförsbacke.

Men värmen gjorde sitt, det gick bra att springa hela vägen fram tills det var dags för att börja springa uppför. Då tog kroppen helt slut. Svetten forsade, då jag hade hållt ganska bra tempo första halvan av joggingrundan. Både nerförsbacke och pigga ben är en bra kombination för att spring snabbt.

De sista 500 metrarna så promenerade jag istället hem i uppförsbacken. Totalt blev det nästan en slinga på 5 km.

Är glad att jag kom ut och sprang igen, även om det inte är bra att springa i så varmt väder. Borde sprungit senare på kvällen, men då hade risken funnits att latmasken tagit över kroppen igen.

Efter att ha tagit en sval dusch så bakade jag en sockerkaka och hallongrottor. Kan vara bra att ha lite i frysen om man får besök. Tex när det kommer någon som hjälper till att snickra ihop verandan i helgen eller början på veckan. :)

Tussen vann tävlingen

Igår kväll så var det dags för årets första guidade bergsvandring för min del. Det har varit ett par vandringar tidigare, men jag har haft förhinder av en eller annan anledning att gå då. Men nu var det dags igen. Promenaden skulle gå på det gamla skidpåret som fanns på berget en gång i tiden.

Av skidspåret var det inte mycket kvar, förstår inte att de kunde åka skidor där för ca 40 år sedan. Det fanns stora tallar mitt i spåret, och de borde vara mer än 40 år gamla. Så de som åkte på detta spåret måste ha varit duktiga på att svänga runt alla träd.

Vi började med att gå ut och kika på en fantastisk utkiksplats där man kunde se flera mil. Efter det fortsatte vi på en stig och kom till en bokskog där vi tog en fikapaus.

Myggen och fästingar hade invaderat skogarna denna vackra sommarkväll. Fick hur många myggbett som helst. Fästingtävlingen däremot vann Tussen överlägset. Igår tog jag bort 14 krypande fästingar och imorse tog jag bort ytterligare en. Så totalt 15 fästingar tog jag bort från henne. Själv fick jag 3 krypande fästingar på mig, medan mamma kom sist med 0 fästingar.

Efter fikapausen så fortsatte vi vidare och kom till en liten badsjö på berget som heter Igelsjön. Bara namnet får mig att inte vilja bada i den. Men den var ganska varm.

Efter att ha varit vid sjön så kom vi för första gången till en ordentlig grusväg de sista hundra metrarna till parkeringen. Totalt var promenaden ca 5,22 km lång, och det var 22 grader i luften när vi var klara vid 21.30 tiden på kvällen.

Väl hemma så tog jag ett långt bad för att dränka de eventuella fästingarna som satt kvar på kroppen, men kunde inte hitta någon ytterligare.

Skönt att vara igång igen och röra på mig, efter att ha blivit lite förslappad på träning sen ett par veckor tillbaka. Istället har jag gjort "naturlig" träning genom att ta bort stubbar, gräva upp land, bryta upp verandan m.m. Men det blir inte riktigt samma sak som att gå på ett gym. Men snart har jag semester och då ska jag träna på ordentligt är mitt mål.


Det blev blått

Började tidigt på jobbet idag, redan vid 6. Skulle bara jobba en halvdag idag och gå hem vid 10-tiden. Eftermiddagen spenderade jag i Göteborg där jag besökte pappas arbetsplats. Riktigt fina lokaler Ericsson har, otroligt stor skillnad mot den baracken vi har som kontor på vårt jobb.... :)

På vägen hem passerade jag Bäckebol där jag tog en sväng in på Bauhaus och Media Markt. På Bauhaus letade jag efter spotlights till verandan. De hade ett ganska så stort utbud av olika storlekar och modeller. Jag valde en lite mindre modell, hade kunnat tänka mig en större. Men de var så mycket dyrare så det var inget alternativ. Köpte ett 4-pack och ett 2-pack, så totalt fick jag 6 lampor. Tror det ska räcka till verandan. Ska sätta alla i framkanten och mätte lite nu när jag kom hem på hur de skulle kunna sitta.

Sen kom det till att välja färg. Det fanns den vanliga lampan som lyser vitt sken, men sen fanns det även en blå. Funderade länge, men till sist så fastnade jag ändå för den blå modellen. Tror den kommer ge lite roligare och vackrare effekt när det blir mörkt ute. Hoppas jag gjort rätt val. Annars tror jag det är ganska så lätt att byta ut dem i efterhand om jag skulle ångra mig.

Väl hemma igen så fortsatte jag med att grejja på baksidan. Har tagit bort allt som stod på verandan och ställt det på gräset istället. Sen fortsatte jag riva i det gamla virket som ligger på verandan nu. Har fått bort ungefär hälften av alla brädor. Det bor väldigt många spindlar under min veranda och det är inte de där små spindlarna, utan modell XXL. Riktigt otäcka varelser. Blä!

 


Nu finns det ingen återvändo

Då var jag tillbaka på bloggen igen efter ett par dagars frånvaro. Men som jag skrev i mitt "comeback" inlägg så kommer jag inte fortsätta uppdatera bloggen dagligen som jag gjorde tidigare. Nu vill jag prioritera utelivet, särskilt under sommaren. Detta är faktiskt första gången jag slår på datorn sen i torsdags.

Var ute och plockade lite smultron i trädgården häromdan. Det är väldigt praktiskt att ha ett eget lite smultronland med dessa läckerbitar. Åt dem tillsammans med lite glass, supergott. Bättre än alla sorters kolasås och chokladsås som finns. Får även ett par jordgubbar från den landet, planterade ut de två plantor som jag hade i amplar hängandes på baksidan förra året.

Under midsommarafton hade jag inget planerat. Därför tackade jag ja till arbete när Västtrafik ringde oss och bad om hjälp med att köra två pass under midsommarafton. I vanliga fall är vi lediga denna dag, men de hade fått så många bokningar att de bilar som skulle köra inte hann med alla kunder. Jag körde mellan 10-20, och det var riktigt roligt att få vara ute i trafiken igen.
När jag började på Tunabergs Taxi så var det som chaufför, men efter ett halvår så hade jag en kontorstjänst som trafikledare. Nu är jag bara ute och kör då och då, om någon tex behöver på ett läkarbesök under dagen så kan jag lösa av. Men att köra ett helt pass var längesen.
Denna dag är alla kunder extra glada, och det är annorlunda körningar mot en vanlig dag. Inte resor fram och tillbaka till vårdcentralerna, utan nu skulle jag hämta på boenden och i många fall köra hem kunderna till deras familjer så de kunde fira midsommar.

Under lördagen så började jag så smått bryta upp verandan på baksidan. Kommer inte få trä till verandan förrän tidigast nästa lördag, så egentligen var det onödigt att börja bryta upp den. Men jag är så ivrig att påbörja det, så tog ett par plankor i ena hörnet.

Nu finns det ingen återvändo, nu måste verandan bort och ersättas med en ny. Känns skönt att äntligen påbörjat arbetet, efter att ha varit trött på den flagnande färgen i flera år.

Passade även på att riva upp den japanska lönnen som rådjuren dödat genom att äta barken på. Ersatte den med ett annat träd som också har mörkröda blad.

Söndagen har jag ägnat åt att klippa av lite grenar på häckarna runt min tomtyta. De har lagt sig ner av all blåst och misskötsel. Det är vaktmästaren här på gården som skall klippa dem, men det har inte gjorts på ett par år. Nu fick jag äntligen tillstånd av föreningen att ansa dem lite på egen hand. Det ser inte vackert ut, de var alltför sneväxta efter alla dessa år utan skötsel. Till hösten ska jag klippa ner dem helt och hållet och låta dem växta upp på nytt.

Har även köpt de sista två växterna till landet och lagt på den sista täckbarken på landet. Är supernöjd med resultatet. Det kostade en rejäl slant, men nu kan jag bara njuta av det när det tar sig och blommar för fullt om några veckor.

Det blev även en vacker rosa blomma till min kruka på framsidan vid entré dörren. Rådjuren hade varit framme inatt och dragit upp två av mina växter jag hade i krukan. Hoppas de inte ger sig på denna också.

Så helgen har inneburit en massa tid som spenderats utomhus. Det mesta utan tröja, så hoppas det gett lite färg på kroppen. :)


3:dje pris och jag har hittat mina biblar

Efter jobbet idag så ringde jag mamma och frågade om hon ville följa med till Karlsro på tipspromenad och våffla som vi brukar göra då och då på onsdagar under sommaren. Det ville hon, så efter att jag rastat Tussen och lastat in hundburen i bilen så for vi iväg till Vänersborg.

Tipspromenaden idag kändes väldigt svår. Döm då om min förvåning när jag någon timma senare blir uppringd av arrangörerna som meddelar att jag vann 3:dje pris på tipspromenaden. Jag hade 11/12 rätt + helt korrekt utslagsfråga. :) Vinsten blev ½ kg kaffe och en påse te. Dricker inget av det, men kan alltid donera till mina föräldrar som dricker. :)

Efteråt så stannade jag till en stund hos mina föräldrar. Gick igenom lite lådor med gamla saker. Då hittade jag flera saker som jag helt hade glömt bort. Bland annat hittade jag mina två biblar som är värda guld när det gäller hemvärnet.

En handbok till kvartermästare och SoldF. Där står allt som jag behöver veta inför min roll osm kvartermästare om jag blir uttagen till det. I SoldF står allt som en soldat bör kunna. Två riktigt bra biblar som jag får börja läsa igenom nu i sommar så att jag blir påmind om allt jag glömt, sen MUCK 2004.

Fick även med mig en massa Wallander böcker, skolkatalogerna från första klass fram t.o.m gymnasiet. Kikade på mig i första klass och kom ihåg i stort sett alla namn på de som gick i min klass på den tiden.

I lådan låg även mina värden på kroppen som jag hade när jag mönstrade inför militären. Spännande att se hur mycket jag vägde på den tiden. Kommer publicera den informationen om ett par dar, håller på det lite till. :)


Inget lopp, men däremot militären igen

I förra veckan så kom det ett informationsbrev från Hemvärnet. De ville ha in nytt folk. Jag skickade in en intresseanmälan och idag var jag på en informationsträff.

Jag gjorde lumpen i 15 månader i Skövde på T2. Min befattning var kvartersmästare. Det är lite som spindeln i nätet eller vad ordspråket säger. Man ansvarar för det mesta och är kompanichefens högra hand. Efter lumpen hade jag ett fast jobb som väntade på mig, så tankarna om hemvärnet eller NBG (Nordic Battle Group/insatsstyrka utomlands) föll ganska snart i glömska. Hade jag inte haft jobb, hade jag antagligen fortsatt inom militären.

Men i samband med det här brevet fick jag en påminnelse om att Hemvärnet existerar, så med mitt nya liv med rörelse och vara ute så kände jag att det här är en chans jag inte kan missa.

Det är ont om kvartersmästare inom Hemvärnet och därför blir troligen min befattning kvm tillsammans med en annan kille. Får besked om ett par veckor om vad det slutgiltigen blir.

Introduktionsutbildningen är i slutet av September och SöF utbildningen i mitten av oktober. Mer info kommer längre fram, just nu har inte jag heller så mycket koll på vad som händer.


När jag kom hem så såg jag att jag fått ett mail från Alliansloppet, ett rullskidelopp på 56 km här i Trollhättan den 3 sep. Tyvärr så blir loppet inställt då de inte kan garantera att banan man ska åka på är färdig. De håller på att bygga om en del av banan till gång och cykelväg.

Jag har lite blandade känslor inför detta. Loppet var en morot att träna inför, samtidigt som jag fruktade backarna på banan. Det är väldigt mycket backar och jag har fortfarande inte lärt mig åka i backar. Jämför jag min snittfart och beräknad målgång med tiderna på de sista åkarna tidigare år så skulle jag komma sist med god marginal.

Men det går igen nästa år, och då har jag förhoppningsvis lärt mig åka i backar och köpt tävlingshjul så rullskidorna rullar snabbare.

 


Pyssel på baksidan

Jag har sagt sen länge att jag ska byta träplankorna i verandan nu i sommar. Jag målade om verandan för ett par år sedan, men det blev aldrig bra. Färgen har lossnat och nu är den superful. I samma veva som jag gör om verandan så passar jag på att göra om mitt land som ligger precis bredvid verandan.

Hade två stycken "töjjor" (eller nåt liknande namn) på baksidan i landet. Men vid vårstädningen på gården i våras så sågades de ner. De hade växt så mycket på höjden att de slog i taket på andra våningen. Skönt att få bort dem, men det efterlämnades två stubbar.

Förra helgen spenderade jag med att gräva upp och ta bort stubbarna. Den ena gick lätt, medan den andra var skitjobbig. De hade ett ruskigt rotsystem. Men det var ingen annan som skulle göra jobbet åt mig, så det var bara att bita i det sura äpplet och kavla upp ärmarna och fortsätta kämpa för att få upp dem.

Igår söndag så var jag på Lidens trädgårdsaffär i Lidköping för att köpa ny jord/gödsel m.m. Skulle även köpa nya växter som jag fått tips om. Det finns så otroligt mycket fina växter som jag skulle vilja ha, men bestämde mig för att sikta på en färg i landet och det blev rödaktig nyans på det mesta. Rött/Lila/Rosa blev det, 3 små vita växter smög sig med också.

Det blev otroligt dyrt, men det är det värt förhoppningsvis om det tar sig nu i landet. Förra året var det dålig fart i landet, men nu med all gödsel och näring så blir jag irriterad om det inte tar sig.

Har även fått köpa ett nytt träd till ett annat land på baksidan. Där har jag haft en Japansk Lönn sen ett par år tillbaka. Underbart vackert litet miniträd, men nu i vintras så åt rådjuren upp barken, så trädet dog. :( En ny Japansk Lönn kostar runt 1400 kr, så valde ett annat mindre träd som "bara" kostade runt 650 kr. Hoppas det blir lika fint. Hade samma mörkröda färg.


Alla växter som ska planteras

Jag köpte en ros som heter Grand Award, som skulle älska att stå soligt och passa bra i hörnet enligt en trädgårdsexpert på radion som jag skickade in en fråga till. För att kunna plantera den så var jag tvungen att ha en spalje som den kan klättra i. Lidens som jag var på igår hade sådana, men de kostade för mycket. Efter jobbet idag så tog jag med mig mamma och så åkte vi till Uddevalla för att leta efter en bra, som låg i en rimlig prisklass.
Första affären gav inget resultat. Den var alldeles för låg för att fungera. Åkte vidare till Nisses blommor och där stod den och väntade på mig. :) Perfekt höjd, precis en sådan som jag ville ha och till ett mer humant pris.

Efter besöket i Uddevalla följde mamma med mig hem för att ge mig tips på hur jag skulle plantera växterna.






Ska nog köpa någon mer ett-årig växt och plantera, sen när jorden satt sig efter lite regnande så ska jag lägga på lite bark på toppen som ska skydda jorden från allt solljus. En riktigt varm sommardag blir det stekhett i detta hörnet från förmiddagen ändå fram till kvällen.

Det som kvarstår nu är att ta bort den Japanska Lönnen och ersätta den med det nya trädet ni ser på den översta bilden i inlägget.

Nu är det smutsiga jobbet i stort sett klart, så nu kan jag blicka fram emot att byta ut brädorna på verandan. Planerar att börja bryta upp brädorna under kommande helg och införskaffa nya till första helgen i Juli i samband med min två veckors semester inleds. Då får jag även hjälp av pappa att göra iordning verandan.

Planerar att dra ut lite spotlights till verandan och ha i den främre brädan som kan lysa upp och göra en fin effekt. Vi får se hur det blir med den saken när vi väl kommer igång.


Biokväll

Igår kom en kompis hem på ett kort besök över helgen. Vi passade på att gå på bio i Vänersborg och titta på filmen Super 8 som hade premiär. Den hade fått bra betyg i tidningarna och jag höll med. Gillade filmen och ger den betyg 4/5. Dock var min kompis av en annan åsikt, så den är inte garanterad att vara bra.

Idag blir det troligen lite golf på korthålsbanan i Onsjö/Vänersborg.

Super 8


Jag lever!

Hej på er igen, nu har jag varit lite frånvarande från bloggandet ett tag sedan jag slutade blogga för xtravaganza. Jag har till stora delar bytt livsstil nu och försöker att undvika att sitta vid datorn mer än nödvändigt. Därav att jag inte varit så aktiv att ta upp bloggandet igen efter min paus.

Nu har jag varit i Spanien på semester och den svenska sommaren står för dörren med en två veckors semester inplanerad. Jag kommer lägga upp lite bilder från Spanien resan och skriva lite om den framöver.

Jag kommer för tillfället inte uppdatera bloggen dagligen som jag gjort tidigare, det tog helt enkelt för mycket tid. Men när jag har något att säga, så kommer bloggen att uppdateras.

Tills nästa inlägg kommer, så får ni ha det så bra. :)

Mvh Johan

RSS 2.0