Hälsoundersökning

Idag var det återigen dags att gå upp tidigt. Skulle börja vid 6 så jag kunde ta 2 raster á 1 tim och kunna sluta vid 16. På första rasten så åkte jag iväg till vårdcentralen där jag fått en tid för hälsoundersökning. Läkaren jag fick visste inte så mycket om Xtravaganza och vad det innebar så fick förklara lite hur det gick till. Sa att jag nu gått ner ca 17 kg sen i Juli och hon var imponerad. Jag mår ju kanon så det var bra sa läkaren. Hon lyssnade på mitt hjärta och sen tittade hon mig i munnen.

Det jag kunde förbättra är att dricka mer vatten, för jag var lite torr i svalget. Ska även ta lite prover på labbet, men de öppnade inte förrän en timme senare så jag kunde inte vänta. Ska dit imorgon istället och ta lite blodprov eller urinprov. Sen får jag ett brev i nästa vecka med mina resultat.

När jag ändå var på vårdcentralen sprang jag in i gannhuset där tandläkaren ligger och frågade varför jag aldrig får någon kallelse för ett besök. Jag skulle blivit kallad innan sommaren, men har inte hört ett dugg. Nu fick jag tid i början av Oktober, så det känns bra.

Nu var jag uppe i varv, så passade även på att ringa vetrinären om min hund som tappar massa päls. Fick en akuttid imorgon eftermiddag. Det var dock viktigt att jag kom in ensam och anmälde mig och lät Tussen vara kvar utanför, så skulle hon få gå in en särskild väg om hon nu har något i huden som kan smitta andra hundar. Hoppas det inte är något allvarligt och att de kan lösa detta.



När jag slutade vid 16 tiden så var det raka vägen hem och hämta Tussen och vidare till Vänersborg. Där hjälpte mamma mig med att klippa Tussens klor innan vi åkte upp på berget. Idag var det svampplockning som var på schemat för de som ville gå med den guidade turen. Men jag ville ha motion, så jag gick iväg på en egen promenad med Tussen uppe i området runt Bergagården. Fick ett par fina kort tycker jag.

              

Imorgon blir en tuff dag, ska till jobbet vid 6, vårdcentralen för prover 8.15, vetrinären 15.20, Zumba 18. Så schemat är fullt, hoppas jag hinner med allting. Så nu måste jag sova för att orka, Go Natt med er.

Idag njuter jag av: Att jag fått gjort så mycket saker


Dagens Träning:
Promenad: 7,63 km


Step up Styrka

Idag var det en tidig morgon. Gick upp vid 4, eftersom jag skulle vara i Skara klockan 6 och byta en taxameter innan den bilens körningar drog igång. När jag tagit en varm dusch så tog jag med Tussen på sin morgonpromenad, och vilken perfekt morgon det var. Sådär lagom kallt/varmt för att inte bli svettig, månen lyste upp marken. Då kände jag plötsligt att jag kunde ha fortsatt gå en mil utan problem. Men hann inte det eftersom jag var tvungen att åka till jobbet för att hämta bilen och fara iväg.

Efter jobbet hade jag ett par timmar över innan jag skulle iväg till gymmet. Har badat Tussen och borstat och borstat hennes päls. Det lossnar hur mycket hår som helst, hon borde nästan bli skallig. Men när man tittar på henne så sitter det lika mycket päls kvar som innan. Måste ringa vetrinären snart, nu har hon tappat hår i mängder sen över en månad tillbaka. I vanliga fall går det över efter 2-3 veckor, men inte denna gång. :(

Idag inledde jag med ett Step up styrke pass på gymmet. Vi var bara 4 deltagare + instruktören tyvärr. Många väljer nog Zumba som ligger precis innan Step up, eftersom Zumba är så nytt. Jag var enda killen som körde, alla andra killar verkar avstå de så kallade "tjej" passen och rikta in sig på de lite tuffare passen som spinning. Jag gillar variationen på de olika passen, så kommer fortsätta köra alla olika pass även i framtiden.



Step up var svårare än jag trodde från början. Jag stod snett bakom instruktören Sandra och kikade konstant på hennes fotrörelser för att kunna hänga med. Ibland gick det riktigt bra, och ibland tappade jag helt koordinationen och satte upp fel fot på brädan och kom bort mig helt. Överlag så gick det nog ganska bra ändå för att vara första gången. Nästa gång ska jag försöka lyssna mer på vad hon säger och se hur hon pekar med händerna, denna gång var allt fokus på fötterna.

Efter Step up passet var det dags för det lite lugnare Power Yoga passet. Idag var vi lika många som förra veckan, jag och 2 till + instruktören. Vi körde lite nya övningar mot förra veckan. Inser mer och mer att min vighet existerar inte. Kan inte sitta med benen isär och lägga överkroppen ned mot marken. Allt som kommer ner mot marken är huvudet när jag nickar lite. Ge mig ett par veckor till så kanske jag kan gå ner i spagat. :)

Efter att han ringt sönder min telefon för att komma fram till Vårdcentralen men alltid mötts av en upptagetton fick jag idag nog. Åkte till Vårdcentralen och bokade tid i receptionen för en Hälsoundersökning. Det tog 5 minuter, bättre med besök än att försöka ringa. Ska dit vid 7.30 imorgon. Hoppas mina värden är bra.

Idag njuter jag av: De sista minutrarna på power yogan när man bara ligger stilla och vilar, det är skönt.


Dagens Träning:
Step up styrka: 55 min
Power Yoga: 1 tim 15 min


Fixardag

Idag har varit en dag som jag fått gjort en massa arbeten på. Varje gång jag gått förbi köksfönstrena så har jag tänkt att jag måste tvätta dem, men aldrig kommit till skott med det. Nu gjorde jag det bara, och när jag ändå höll på bytte jag ut isoleringen mellan fönsterrutorna. Den gamla höll på att ramla av så i vintras drog det in en massa kall luft från fönstren. Men till kommande vinter så ska det vara varmt och gott.


Jag byter ut de gamla växterna mot nya växter inför hösten

Eftersom det var så fint väder ute i förmiddags så grejjade jag lite på baksidan också. Igår köpte mamma två nya växter till mig eftersom den växten som fanns nu hade gjort sitt. Tycker det blev kanonfint, hoppas växten håller länge.

 
Tussen ska alltid dra ut en massa leksaker, så här blev resultatet av min plantering

Vid 14-tiden åkte jag till gymmet och körde ett 45 min pass på maskinerna, och efter det så var det dags för Easy Line i 35 minuter. Skönt att få röra på sig lite. Efter gymmet åkte jag till ICA och köpte massor av godis, var så länge sen jag köpte det och nu kunde jag inte hålla mig längre. Dock var inte godiset till mig, utan till min hund Tussen. Så nu blir hon glad. :)

Jag har fortfarande lyckats hålla mig ifrån allt ätbart utom vatten och pulver. Nådde min tvåsiffriga vikt idag på 99,8 kg. Nästa Tisdag drar våra Xtravaganza träffar igång, ska bli mycket kul. Känner att det kommer bli mycket mer inspirerande att även se andra som försöker gå ner i vikt och uhr de lyckas.

Idag njuter jag av: Att jag äntligen fått gjort en massa saker jag tänkt på länge


Dagens Träning:
Städning, fönsterputs m.m hela förmiddagen
Gymmet: 45 min
Easy Line: 35 min

-15 kg, ÄNTLIGEN!!




ÄNTLIGEN!!! Idag stannade vågen på 100 kilo.

 

Nu har jag tappat 15 kilo sedan jag började väga mig den 22 Juli 2010. Det var en otroligt skön känsla när vågen stannade på 100 kilo. Det här var mitt första delmål på vägen mot mitt slutmål på 80 kilo. Nu vet jag att det inte är långt kvar tills vågen visar ett tvåsiffrigt resultat och jag kan inte minnas när den gjorde det senast.

Idag var det då åter dags att åka till stugan för att fortsätta målningen. Idag följde även mamma med och hjälpte till och måla. Min uppgift var att fortsätta grundmåla andra gaveln idag. Var inte lika lätt som gaveln på andra sidan jag målade igår. På andra sidan fanns en ställning man kunde stå på, nu var jag tvungen att stå och balansera på en stege ca 5 m upp i luften. Det värsta var när man skulle klättra upp med pensel och målarburken, då svajjade stegen som bara den, men när man väl stod högst upp så var det stabilt och jag vande mig vid höjden.



  
Här står jag på stegen och grundmålar brädorna, till sist blev det klart.

Idag var inte vädret lika bra som igår. Det kom en störtskur med åska rakt över huvudet på oss. Strömmen slogs ut i en timme, och blixten hann inte ens försvinna innan mullret brakade loss. Tussen var livrädd och gömde sig under sängen i gäststugan. Vår framsida har förvandlats till en liten sjö av allt regn.

     
Ösregn vilket ledde till lite nya sjöar på tomten


Tussen ville så gärna vara med på kort efter att hon vågade sig fram efter åskan

Idag njuter jag av: Att ha nått mitt första mål, 100 kg.


Dagens Träning:
Ingen träning utöver målning hela dagen

Målarmästaren

Idag hade jag passat på att ta en dag ledigt från jobbet. Då kanske man ska få sova ut, men icke. Gick upp vid 5.30 idag för vi skulle iväg tidigt till stugan. Jag, pappa Ingvar, min syster Anna och hennes man Håkan och till sist Tussen åkte iväg till vår sommarstuga. Vi rev den gamla stugan förra sommaren och nu har vi byggt ett nytt hus. Idag var det dags för grundmålning av huset.

 
Före och efter vi grundmålat

Jag och Håkan grundmålade hela huset, Ingvar gick runt med elektrikern som skulle dra elen i huset och sen gjorde han målningen vid brädorna längst ner mot grunden, medans Anna grundmålade ytterplankorna som ska sättas upp utanpå de som nu sitter på huset. Gick väldigt smidigt arbetet idag och vi hann med att grundmåla nästan hela huset tills färgen tog slut.


Man får inte vara höjdrädd

Men nu har vi ny färg och blir det bara vackert väder tills imorgon så skall vi ut igen och fortsätta måla. Just nu ser det dock inte så lovande ut. Regnet vräker ner och bara på sträckan mellan garaget och ytterdörren här hemma blev jag genomblöt.

  
Kantareller och flugsvamp

Hittade ännu mer kantareller i stugan som jag tog med hem. Kan nog bli en ordentlig kantarell smörgås när det väl blir dags att börja äta mat igen.

Idag njuter jag av: Att det var uppehåll när vi målade stugan. När vi åkte därifrån kom regnet.


Dagens Träning:
Blev ingen vanlig träning, utan målning hela dagen. Bra träning för armarna.

Kettlebells

Idag var det dags att testa på en ny aktivitet på gymmet. Det var Kettlebells som stod på schemat. Jag körde med 12 kilos vikten eftersom det var första gången jag körde Kettlebells. Hade jag varit van och lite mer vältränad skulle jag kört med 16 kg istället.

Det gick ut på att man skulle göra olika övningar med hjälp av dessa klot med handtag som ni ser på bilden nedan. Kettlebells var en av de jobbigaste aktiviteterna jag kört hittills, efter ett tag så var kroppen helt slut. Har blivit förvarnad om att jag kommer få träningsvärk de kommande dagarna och det skulle inte förvåna mig alls. Men det visar ju bara att det gett resultat på min otränade kropp.



Imorgon ska jag ta kompledigt från jobbet och följa med till sommarstugan och snickra och måla lite grann. Blir nog inte så mycket ren träning, men en dag med hantverksarbete ger nog en del träning det också.

Idag njuter jag av: Att det var sista dan före "helg". Ska kompa bort Fredagen. :)


Dagens Träning:
Kettlebells: 55 min

Belöning

Efter jobbet idag var jag på Stadium och letade efter ett par nya skor som jag kan ha i vardagligt bruk. Eftersom walking skorna jag köpte för en månad sedan var så otroligt sköna att gå i så letade jag efter liknande modeller, men gärna lite kraftigare. Använder i stort sett samma skor året runt, så behövde vara lite kraftigare så jag inte fryser på vintern. Tror jag hittade ett par bra skor. Det bästa var att de förutom att vara nedsatta ett par hundra kronor även var 20% rabatt på dem, så där gjorde jag ett bra fynd tycker jag.


Mina nya skor för vardagligt bruk

När jag kom hem så gick jag ut en promenad med Tussen så hon fick röra lite på sig. Sen satt jag med henne i soffan och kliade henne. Hon tappar verkligen mycket päls, blir helt tokig av alla tussar runt om på golvet när man kommer hem från jobbet. Hoppas det går över snart.

Ville även hinna med lite träning och vädret har varit så skiftande idag så ville inte vara utomhus om himlen skulle öppna sig igen. Så stack iväg till gymmet en sväng och körde 45 min konditionspass.

Det jag ser fram emot nu är att komma ner i vikt och att därefter få börja äta mat igen, inte att jag är trött på pulver, utan vill bara ha vanlig mat i magen igen. Efter att det är avklarat så vill jag ha något annat att längta till. Har tänkt i flera år att snart är det dags för en resa, men det stannar vid funderingar. Men nu har jag bestämt mig, att om jag lyckas komma ner i vikt så ska jag boka en resa till våren. Då kan jag ha den att se fram emot när det är som kallast, snöigast och slaskigast.

Just nu lutar det åt en bussresa i Europa, antingen London eller Spanien. Blir nog buss istället för flyg eftersom man blir körd från hemmets dörr till hotellets dörr i stort sett. Får en svensk guide på köpet och så anordnar de egna rundturer m.m. på resemålet. Tycker det verkar väldigt praktiskt. Tyvärr vet jag att jag kommer sitta och svära i bussen för att det är så obekvämt att sitta och sova, men det är smällar man får ta. :)

 
London eller Spanien lutar det åt just nu

Har varit i London på bussresa en gång tidigare för många år sedan med min familj och minns att det är en av mina favoritstäder jag besökt. Blir det Spanien så blir det kanske Lloret de Mar som blir målet. Där har jag varit två gånger tidigare, en gång med familjen och en gång med min skolklass när vi skulle ta studenten. Så blir till att välja mellan sevärdheter i London eller att bli brun i Spanien.

Resan får ske i slutet av Maj tror jag, måste bara se till att jag lyckas lösa en hundvakt åt Tussen. Om mina föräldrar läser detta kan ni redan nu planera in en veckas passning av Tussen nästa år.

Idag njuter jag av: Tycker jag gjorde ett bra klipp när jag fick tag i mina nya skor


Dagens Träning:
Gymmet: 45 min


Dålig nattsömn

Oj vad jag sov dåligt natten tills idag. Vaknade vid 2 tiden av att det var sjukt varmt i sovrummet. Har haft fönstret stängt de senaste dagarna, tidigare kom det in så mycket fjärilar, myggor, harkrankar m.m. Så valet stod mellan att ha det öppet och få frisk luft eller ha stängt och slippa alla insekter. Inte blev det bättre av att Tussen låg och tryckte mot mig så att hennes värme smittade ner mig så jag blev ännu varmare.
Efter att jag vaknat så insåg jag hur hungrig jag var, magen kurrade en massa. Låg bara och vred på mig i sängen och sista gången jag tittade på klockan var den ca 3.30.

Eftersom jag skulle iväg på en vandring på berget på eftermiddagen så ville jag sluta jobbet tidigare, så skulle jobba 6-15 idag. Klockan ringde vid 5, och jag vaknade och var helt slut i kroppen av trötthet. Dock hade hungerkänslorna gått över. Minns att jag drömde om McDonalds och att jag åt en massa hamburgare, sen kom personalen på gymmet och upptäckte mig. När de såg mig så tryckte de på reset knappen och jag fick tillbaka alla mina kilon igen. Sen började det om på nytt igen, jag hittade ett nytt ställe att äta på, men personalen kom på mig hela tiden. Så jag fick börja om med bantningen hela tiden. Kändes jobbigt.


Jag och Tussen

Som sagt, idag var det dags för den sista guidade promenaden på berget. När vi kom dit så meddelade guiden att hon ställer in det pga ovädret. Det hade regnat och blåst för mycket, så hon kunde inte ta ansvar om det skulle trilla ner grenar eller träd på oss ute i skogen. Lite trist, för jag tyckte inte att det blåste så mycket. Jag, mamma och Tussen bestämde att vi ändå skulle ut och gå när vi ändå var på berget. Vi begav oss mot Bergagården för att gå ett av skidspåren. På vägen stannade vi vid en utsiktsplats. Man såg över hela Vargön, Vänersborg och delar av Trollhättan.


Utsikt över Vargön, Vargöns Bruk och Alloys

Sen fortsatte vi vidare mot Bergagården. Väl där bestämde vi att 5 km spåret skulle nog bli lagom att gå. Vi passerade den gamla skidbacken som numera är nedlagd. Vi passerade även ett ställe där de haft en linbana nerför berget till järnvägen. På den hade de fraktat timmer. Hade varit kul att vara med på den tiden och se hur det såg ut då med järnvägsspår och linbanor på berget.


Den nedlagda skidbackens lift

Vi fortsatte vidare och hittade en massa kantareller på vägen. Älskar stekta kantareller på smörgåsen, men eftersom jag inte får äta dem nu så skulle mamma göra iordning dem och frysa in dem. Får äta dem senare till hösten istället.

       

Jag ville äta svamparna redan på berget, men aja bajja! Jag får hålla mig till mitt pulver. Tussen hade fått en egen smörgås av mamma idag som hon slukade på direkten.

Idag njuter jag av: Alla kantareller vi hittade och som jag kanske kan äta senare i höst.


Dagens Träning:
Promenad på berget: 6,77 km

Power Yoga

Idag var det dags att testa på ett nytt gruppass, denna gång var det Power Yoga som jag skulle köra. Jag kom in i salen och det var två tjejer + instruktören där. Insåg direkt att alla var barfota, så det blev till att ta av sig skorna. Sen hämtade vi varsin matta och rullade ut på golvet och så inledde vi med att sitta med benen i kors. Min uppfattning av Power Yoga är att man ska få in en bra andning. Ta långa djupa andetag och känna hela kroppen. Den andra viktiga saken var att ha bra balans i kroppen. Jag var kass på båda, dels så andades jag med munnen när man skulle andas med näsan, och sen kunde jag bara hålla balans en kort stund innan jag nästan trillade. Som avslutning så låg vi på matten och fick en filt över oss, sen låg vi bara och slappnade av i flera minuter.

Power Yoga var väl inte den mest fysiska aktivitet jag varit på, men den var bra på sitt sätt. Man gjorde rörelserna i lugn och ro, kämpar för att få balans i kroppen, kunna justera sin tyngdpunkt. Det kommer bli fler besök på Power Yoga i framtiden. Var faktiskt skönt att vi bara var 4 st totalt, då blev det mer lugn och jag kunde koncentrera mig bättre på övningarna.

Fick faktiskt lite beröm efteråt från instruktören som tyckte jag var ganska vig. Jag lyckades nämligen göra bakåt kullerbyttor varje gång vi skulle ligga på rygg med benen upp i luften och armarna stötta rumpan. Min vikt slog över hela tiden och jag rullade baklänges. Tar nog ett par gånger innan jag kan få in vikten på rätt ställe i kroppen. Fick även beröm för att jag vågade pröva på Power Yoga, är inte så många killar som vågar testa "tjej" aktiviteter. De flesta killarna bokar in sig på de tuffare passen som spinning.

Imorrn blir det nog den sista guidade promenaden på berget för den här säsongen. Så vi hörs imorrn kväll igen.

Idag njuter jag av: Vackert väder när man vaknar.


Dagens Träning:
Power Yoga: 1 tim 15 min

Söndagsmätningar

I 3 veckor har jag använt måttbandet för att mäta min omkrets på 4 olika ställen på kroppen. Jag mäter mig vid midjan (naveln), höften, låret och till sist överarmen. Tycker dock det är lite svårt att mäta, eftersom jag minns inte var jag mätte veckan innan. Låret till exempel har olika omkrets överallt, försöker hitta mitten på låret och mäta där. Men bara att flytta lite på måttbandet upp eller ner kan skilja någon cm i omkrets.

Om jag mätt helt rätt så har mina mått förändrats så här sedan den 15 Augusti tills idag den 22 Augusti.
Midjan: 117 cm -> 113 cm
Höften: 110 cm -> 109 cm
Låret: 58 cm -> 53 cm
Överarmen: 33 cm -> 34 cm

Borde vara ganska rimliga siffror tror jag. Jag har ju mest fett på midjan och låret så där borde omkretsen minska mest. Vid höften är det inte så mycket fett, så det kan nog stämma att jag bara minskat 1 cm där. Att överarmen ökat med 1 cm borde innebära att fettet som hängde under armen börjar förflytta sig uppåt och bli muskler istället.


Mäter mitt midjemått

Trots att jag körde lite mer träning igår än tidigare i veckan, drack ännu mer vatten än vanligt, så minskade jag bara 1 hg i vikt. Men har haft samma problem förut, när jag tränat som mest har jag knappt minskat och tvärtom andra dagar.

Idag inledde jag med en promenad med Tussen på 7,66 km. Sen övervägde jag om jag skulle ta bilen eller cykeln till gymmet. I efterhand är jag glad att jag valde cykeln. Ger ju lite mer träning. Men direkt efter att man kört dubbla pass på gymmet så var det inte lika kul att cykla hem igen, för på hemvägen är det bara uppförsbackar.

Nu har jag tagit en dusch och ska ägna eftermiddagen åt att vila. Kanske lyssna på mental träning cd skivan. Imorrn ska jag testa på Power Yoga.

Idag njuter jag av: Att jag tog cykeln och inte bilen till gymmet.


Dagens Träning:
Promenad: 7,66 km
Gymmet: 1,5 tim (45 min kondition oh 45 min styrka)
Cykel: 4,75 km och 6,23 km


Måste träna lite hårdare

Inledde dagen med att gå en lite längre promenad med Tussen. Vi gick ner mot stan och bort mot Hotell Alberts. När jag gick förbi Alberts så passerade jag köket och det luktade så otroligt gott med maten som de tillagade där inne. Sen gick jag vidare igenom Strömslund och tillbaka hem. Butlers hade sin årliga brännbollsturnering idag på en fotbollsplan som jag gick förbi. Hade varit roligt att få vara med, så länge sen jag spelade brännboll. Var en av mina favorit aktiviteter på gympan i skolan.

De senaste dagarna har jag minskat i vikt med ca 3 hg per dag. Skulle vilja minska ännu mer i vikt, så det går snabbare att komma ner till 80 kg. 0,5 kg per dag hade varit roligt om det gick. Så därför ska jag försöka köra lite mer träning varje dag för att förbränna mer fett. Fortfarande känner jag mig varken yr eller trött av att gå på pulverdiet. Visst kan jag bli hungrig då och då, men inte mer än att jag kan stå ut. På Måndag blir det 2 hela veckor med denna diet, efter 3 veckor står det att man ska besöka läkare på olika texter jag läst. Ska kolla med min coach Camilla om hon tycker jag ska gå till en läkare och undersöka mig efter 3 veckor.
Tror ju dock inte att det är något farligt som kan hända så länge man mår väldigt bra. Hade ju varit annorlunda om man var på väg att svimma, eller var så trött så man inte orkade något. Jag är raka motsatsen.

Vid 12-tiden stack jag till O2 och körde först igenom mitt vanliga pass. På det passet kör jag olika maskiner som tränar alla olika kroppsdelar. Eftersom jag nu bestämt mig för att öka träningen lite så körde jag även mitt konditionspass efteråt. Började med 15 minuter på löpbandet (gick dock, avskyr ju att springa), sen blev det 15 min på cykeln och som avslutning 15 minuter på maskinen som ser ut som att man går med stavar. Den sista var jobbigast, blev genomsvett av den.


Nästan helt tomt

Har även passat på att frosta ur frysen nu när den är så tom som den är. Då är den redo om någon månad att ta emot ny mat och drar lite mindre el under tiden. I kylen är det inte heller så mycket grejjer, lite ketchup och senap + allt vatten som jag håller på kylning.

Idag njuter jag av: Att ta en tupplur på eftermiddagen


Dagens Träning:
Promenad: 5,89 km
Gymmet: 1,5 tim (45 min styrka och 45 min kondition)

 


Bio kväll

Äntligen är det Fredag igen och ännu en arbetsvecka avklarad. Efter jobbet så tog jag en långpromenad med Tussen. Promenad fick bli dagens träning. Nu har gymmet öppet på sina ordinarie tider så jag kan besöka dem i helgen. Har fortfarande inte hunnit med att genomföra mitt ordinarie träningspass denna vecka. Får försöka hinna med att besöka dem i helgen och köra igenom det passet. Veckorna bara försvinner iväg när man jobbar hela dagarna och kör gruppass på kvällarna.


Trollhättans Bio

På kvällen var det dags för ett biobesök här i Trollhättan. Jag såg på Inception, som jag hört många goda recensioner om. I början tyckte jag den var väldigt konstig. Men efterhand så förstod jag den mer och mer. Den var faktiskt riktigt bra. Men är nog en film man behöver se två gånger för att helt förstå allting som händer.

 

När jag satt i min biostol så kom det ett sällskap på 4 personer. De hade dock inte bokat samtidigt så den ena hamnade på höger sida om mig och de andra tre till vänster. Erbjöd mig att byta plats med hon till höger så de kunde sitta tillsammans. De ville bjuda mig på Gott och Blandat som tack för att jag bytte plats, men trots att jag mer än gärna hade tagit ett par bitar så tackade jag nej och berättade att jag bara åt pulver och vatten nu för tiden. De blev väldigt intresserade, de hade själva gått i tankarna på att testa någon gång.
Berättade att det funkade kanon för mig och att jag hade gått ner en massa kilon väldigt snabbt och nu var jag 20 kilo från mitt mål. De tyckte inte att jag behövde gå ner så mycket mer, de tyckte att jag såg bra ut som jag är nu. :)

En annan sak jag noterade idag är att jag inte längre behöver knäppa upp knapparna på shortsen för att ta av mig dem, bara att dra av nu. Dessutom kan jag få av mig mitt armband runt handleden utan att öppna låset på det. Det har jag aldrig lyckats med tidigare. Så visst ger det resultat, men önskar att resultatet på magen skulle synas lite mer. Men tids nog kommer väl det också.


Idag njuter jag av: När jag äntligen fick koppla över telefonen till chefen. En vecka utan telefonjour, ska bli så skönt.


Dagens Träning:
Promenad: 7,17 km


Längtar efter något sött

Igår kväll så hade jag tänkt att jag skulle lyssna på cd skivan med mental träning från Xtravaganza. Lyssnade på första spåret en gång, då låg jag i sängen och kliade Tussen under tiden. Sen skulle jag lyssna på första spåret en gång till och då skulle jag ligga och blunda och lyssna, så jag kunde slappna av ordentligt. Tror jag somnade efter 1 minut, vaknade iaf 4 timmar senare av att skivan stod på repeat. Nu har jag passivt lyssnat av skivan en massa gånger utan att vara medveten om det. :)

Tussen fäller en massa päls just nu, får ha dammsugaren liggande framme hela tiden så jag kan gå och dammsuga upp allt hår. Igår kväll badade jag henne och borstade ur pälsen. Blev massor av hår som lossnade. Imorse drog jag igenom pälsen en gång till med borsten och det lossnade minst lika mycket hår idag. Får nog borsta igenom ännu fler gånger, nån gång måste ju all lös päls försvinna.

Nu har jag varit utan godis, chips och Coca Cola i över en månad. Jag har faktiskt inte fuskat en enda gång. Men är fortfarande otroligt sugen på att bara få smaka på en godis. Undrar hur lång tid det tar innan sötsuget försinner helt. Jag ska kanske inte äta en hel eller flera påsar godis som förut, men bara att få ta en liten godis i munnen och känna smaken hade varit så otroligt gott. 

  
Mums, vore så gott att få smaka på en. Särskilt lakrits bitarna med hål i. Men i framtiden så blir det väl nötter som får ersätta det vanliga godiset.

Har faktiskt bara varit i en mataffär 1 gång tror jag under den senaste månaden. Behöver aldrig handla längre, allt jag behöver i matväg köper jag på gymmet och allt det andra hade jag stora lager av så klarar mig nog ett par veckor till innan det behövs nytt toalettpapper, tvättmedel etc. 
Skulle tippa på att det är en fördel att vara singel när man genomgår en viktminskning med pulver. Då slipper man frestelser varje dag när någon annan i familjen sitter och äter en massa god mat.

Efter jobbet körde jag ett Core pass, förra veckan fick jag enorm träningsvärk i magen efteråt. Hoppas det inte gör lika ont denna gången. Kanske blivit lite mer vältränad sen sist. Ett ställe jag inte blivit mer tränad i är mina ben. Klarar verkligen inte att ligga på rygg och hålla benen upp i luften. De hänger rakt ner från knävecken. Om ett par månader ska jag klara det.

Imorgon ska jag gå på bio, har bokat biljetter till Inception. Det var länge sen jag var på bio så det ser jag verkligen fram emot.

Idag njuter jag av: De goda vaniljshaksen jag åt/drack till frukost och lunch.


Dagens Träning:
Core: 45 min

Trött idag

Idag är jag ordentligt trött. Vaknade vid 5 tiden av att jobbtelefonen ringde, gällde en sjukdom. Jag och chefen brukar ha telefonjour varannan vecka, men nu när han har haft sin semester så är jag inne på min fjärde vecka i rad med telefonjour. Olyckligtvis så har det faktiskt ringt ovanligt mycket under dessa veckor, sällan som jag kan sova tills alarmet väcker mig. Nu börjar kroppen bli riktigt trött av att vakna så tidigt varje morgon, men jag får försöka uthärda de 2 sista mornarna, innan jag kan koppla över telefonen till chefen på natten. Då kan jag äntligen sova i lugn och ro igen utan att behöva oroa mig för att bli väckt av telefonen.

Under kvällen var det dags att testa på Easy Line. Har ju bestämt mig för att testa alla aktiviteter så jag vet vilken som är roligast och ger mest. Enligt beskrivningen så innebär Easy Line "Framtidens cirkelträning. Kondition, styrka och maximal fettförbränning på 35 minuter eller 45 minuter. Passet jag gick var 45 minuter.

Easy Line gick ut på att vi körde varannan gång maskin och varannan step up bräda. Sen körde vi 45 sekunder och roterade till nästa maskin eller step bräda. I början kändes det ganska lätt, trodde att det inte skulle bli några problem alls. Men när vi gått första uppvärmingsvarvet var jag genomsvett. Efter det var det "bara" 2 varv kvar. Varje varv tog ungefär 15 min och det var intensivt och inte blev det enklare av att våran ledare pushade på hela tiden så man inte slappade. Förstår inte hur hon orkade ha sån energi hela passet, men det var behövligt. Annars hade jag nog inte gått full fart. Var mycket roligt och det här kommer jag göra fler gånger.

Innan Easy Line så passade jag på att köra 20 minuter med fria vikter, bänkpress, hantlar m.m. Måste börja pressa nu så all min överflödiga hud kommer försvinna när jag går ner i vikt, vill ju inte ha en massa hängande hud på kroppen.

Har även anmält mig till Core passet imorgon. Lika bra att anmäla sig till så mycket som möjligt när man ändå är igång. Om jag kikar på bokningssidan när jag är trött så kommer jag inte anmäla mig. Måste få min hjärna omprogrammerad till en mer aktiv hjärna.

Ikväll ska jag lyssna på Cd skivan om mental träning igen, har glömt bort den ett par dagar. Men ikväll så får skivspelaren gå varm.

Idag njuter jag av: Efter att Easy Line passet var avklarat så var det en skön känsla i kroppen.


Dagens Träning:
Easy Line: 45 min
Gymmet: 20 min


-10 kg

Ytterligare 5 kg som försvunnit från min kropp. Ny matchvikt är 104,6 kg. Förra Måndagen började jag med Xtravaganza på helfart och då vägde jag enligt min privata våg 110,1 kg, sen dess har jag tappat 5,5 kg på 8 dagar. Hade inte räknat med att komma ner till 105 kg förrän runt löning denna månad, men då hade jag inte tagit med att jag skulle inleda Xtravaganza så här tidigt. Trodde inte jag skulle börja med det pulvret förrän gruppträffarna kommit igång. Verkligen skönt att vara på väg nedåt. Kommer nog inte gå lika snabbt framöver, men håller tummarna. :)

 
105 kg

Min massör jag var hos igår tyckte att det syntes i ansiktet och på mina axlar att jag blivit smalare. Tyckte faktiskt själv att mitt ansikte såg lite smalare ut imorse när jag nyvaken tittade mig i badrumsspegeln. Mina shorts börjar iaf bli stora i midjan och glida av mig. Ingen idé att köpa nya shorts nu om jag fortsätter gå ner i vikt. Då är de ändå för stora till nästa sommar. Får gå med raggarhäng ett par veckor till, innan det blir dags att börja med jeans igen. Antagligen blir väl jeansen också lite stora, då blir det till att odla polisonger och köpa jeansväst så kan jag haka på Ronny & Ragge. :)


Raggarhäng som jag kommer få snart med mina stora shorts


Jag och Tussen laddar för promenad i regnet

På Tisdagar denna sommar har jag följt med mamma upp på berget och gå guidade vandringar. Denna gång blev det en tur till "Store klev" då den ordinarie turen på "Bragnum klev" blev flyttad. Alla skogsröjningsmaskiner hade kört sönder stigarna vi skulle gått på. Det regnade titt som tätt under kvällen så det var till att gå med regnkläder och gummistövlar. Otroligt vad varmt det blev när man hade värmeisolerande regnkläder som stängde inne all värme. Var som att gå i en vandrande bastu. Gummistövlar var iaf toppen, de andra promenaderna har jag gått med vanliga gymnastikskor, vilket fått till följd att mina fötter är nybadade efter promenaden.

Precis när promenaden närmade sig sitt slut så gick några personer i ett jordgetingbo och det vällde ut jordgetingar på oss som kom bakom. Jag blev stucken på halsen och mamma fick ett stick på magen och ett på fingret. Blev lite panik där ett tag när alla började tjoa och gapa innan man insåg vad det handlade om.

1. 2. 
3. 4.
1. En backstuga där det bott en familj med 7 barn på 7 kvm. De fick sova i skift. 2. En övergiven bil som står och "förmultnar" i skogen. Bilen är 60 år gammal. 3. Fikapaus, vattenpaus för min del 4. Utsikt från fikaplatsen.

Idag njuter jag av: Att vågen visade så låga siffror.


Dagens Träning
Promenad: På Hunneberg 4,32 km

Måndag igen (Uppdaterad)

Då var det dags för ännu en veckas arbete. Jag stack iväg tidigt imorse för en runda till alla våra garage, kom tillbaka till kontoret vid 13 tiden. Arbetade med schemaplanering och verkstadsbesök till 15 då det var dags att gå hem. Eftersom jag gick till jobbet igår för att hämta företagsbilen så var det till att traska hem igen, eftersom jag inte hade något fordon på jobbet att åka med. Ett smart tips, för då kan man inte fuska. Man har inget alternativ att ta för att komma hem om man nu inte beställer taxi eller åker buss.

 

Eftersom det "bara" är 4 km att gå från jobbet och hem, så behövde jag gå en bit till. Passade bra då att Tussen behövde rastas när jag kom hem, så det blev till att sätta på henne selen och bege sig ut på ytterligare en promenad. Vi gick ner mot Knorren, och ett varv runt området. Är väldigt fint att gå där med allt vatten. Men kommunen borde dock rensa lite, all sjöutsikt håller på att växa igen och om några år kommer man knappt se vattnet. Totalt blev promenaden 7,17 km, lagom promenad med tanke på att man arbetat hela dagen och inte hinner spendera hela eftermiddagen med att vara ute och gå.

Nu ska jag ta en dusch och sen bär det iväg till massören. Ska bli skönt att få en massage, då jag hade sån träningsvärk förra veckan.

Hade glömt bort att skriva vad jag njuer av idag, så nu kommer den uppdateringen.

Idag njuter jag av: Att bara ligga och slappna av i 30 min medan jag får massage


Dagens Träning
Promenad: 7,17 km


Lunchtips

Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon efter att det blev sent igår kväll. Brukar inte kunna sova så länge, men idag kunde jag sova ut. Efter en slö förmiddag med lite tv spel så tog jag en promenad in till stan och sen vidare till jobbet för att hämta bilen som jag ska ha imorgon bitti. Gick förbi bion, funderar på att gå och se en film snart. Var ett tag sedan jag var på bio. Inception verkar mest lockande av de som går just nu.

Har testat på flera olika smaker och sorter gällande måltidsersättningar. Här kommer mina tips till er som funderar på att testa. Det första jag skulle säga är att om ni bara smakat Naturdiet som jag köpte på ICA, så tycker ni med all sannolikhet att det smakar skit och vill inte leva ett par månader på denna diet. Men när min Xtravaganza coach Camilla sa att Xtravaganzas påsar smakar mycket bättre trodde jag först att det var ett försäljningstrick. Men hon hade helt rätt, de påsarna och Naturdiet går inte ens att jämföra i smakupplevelse. Eftersmaken på naturdiet är för jävlig, måste svepa allt i en klunk för att inte spy upp det igen.

Pulverdricka

Min första Smultron och vanilj drink
Naturdiet Smultron och Vanilj smak 1/5
Den första pulverdrickan jag blandade ihop själv, någonting måste ha gått snett. Stod 2-3 dl vatten och jag hade 2,5, och blanda 10-15 sek. Den såg god ut, luktade gott, men fick inte ner mer än en klunk. Numera halsar jag den för att slippa dra ut på lidandet.

Pärondrink
Naturdiet Päron smak 1,5/5
Luktade inte så mycket päron, men smaken var okej i början. Men efter ett par klunkar började jag känna eftersmaken. Den var inte lika god tyvärr, vilket drar ner betyget.


Xtravaganza Cappuccino 0/5
Hade kunnat ge minus betyg till denna. Har aldrig gillat kaffe, men köpte ändå denna för jag ville ha testat på alla olika sorter. Nä fy fan, var en bortkastad påse. Kanske något för dem som dricker cappuccino i vanliga fall.


Xtravaganza Vanilj 5/5
Fantastisk god. När man tittade på den så såg det ut som vaniljsås. Rekommenderas varmt!


Xtravaganza Blåbär 3/5
Luktade väldigt gott, men smakade ingenting. Men eftersom den varken smakade gott eller äckligt var det bara att dricka.


Xtravaganza Jordgubb 4/5
Smakade och luktade jordgubb. Tyckte även det fanns små små bitar av jordgubb i den. God!


Xtravaganza Choklad 4/5
Smakade ungefär som Chokladtoffee, vet inte riktigt vad skillnaden är. Behöver nog dricka båda 2 samtidigt för att känna smakskillnad. Först var jag lite orolig över smaken eftersom jag inte gillar Oboy, men den var faktiskt god.


Xtravaganza Persika 2+/5
Luktade otroligt gott. Man kan sitta och lukta sig mätt på den. Persika är inte min favoritsmak. Men den får ett plus för att den lukta så gott.


Xtravaganza Chokladtoffee 4/5
Smakade som chokladpudding fast lösare.

Färdigblandade

Nordiska bär
Nutrilett Hunger Control Smoothie Nordic Berries 2,5/5
Smakade gott i början, efter halva blev den lite enformig. Bättre att hälla i sig den direkt istället för att dricka med sugröret. Då hinner den inte bli så enformig.


Nutrilett Hunger Control Smoothie Berry Boost 4/5
Riktigt god, smakade som jorgubbsyoghurt fast lösare.

Soppor

Grönsakssoppa
Xtravaganza Grönsakssoppa 2/5
Smakade inte så mycket, var inte heller äcklig. Helt klar ätbar.


Xtravaganza Svampsoppa 3,5/5
Bästa soppan hittills, fanns kanske en liten svag smak av svamp till och med. :)


Xtravaganza Sparrissoppa 3/5
Smakade helt okej, var små sparrisbitar i soppan. Lång eftersmak i munnen.


Xtravaganza Kycklingsoppa 3/5
Hade hoppats på att få hitta små kycklingbitar i påsen, men var bara pulver. Smakade helt okej. Ska nog minska lite på vattenmängden, blev väldigt mycket och blev mätt, fast jag var ganska hungrig.

"Godis"luncher

Riktigt god
Naturdiet Chokladkaka med kolasmak 5/5
Fantastiskt god. Denna kan jag varmt rekommendera. Ät den långsamt så räcker den längre.

Choklad och Nougat
Naturdiet Chokladkaka med nougat 5/5
Lika god som den med kolasmak. Lite krispigt inuti.


Naturdiet Chokladkaka med Apelsin 3/5
Lite krispig choklad med smak av apelsin. Har aldrig varit särskilt förtjust i choklad med apelsinsmak. Denna smakade trots allt okej.

Idag njuter jag av: Att vakna runt 10 tiden och vara ordentligt utvilad.


Dagens Träning:
Promenad: 6,98 km

Sommarväder igen

Efter flera veckors regnande så kändes det som sommar idag igen. Vaknade vid 8 och klev upp. Tog med Tussen på en promenad, sen var det dags för lite trädgårdsarbete. Fick fram högtryckstvätten och spolade rent verandan på baksidan. Ska nog byta brädor där till våren, färgen jag målade på för ett par år sen håller på att lossna så ser inte så snyggt ut. Men väntar jag till våren med att byta brädor så behöver de inte slitas i onödan under en vinter.

Efter att ha spolat av verandan så spolade jag rent stenplattorna på framsidan. Hade växt upp en massa maskrosor och annat ogräs mellan stenarna som försvann med högtryckstvätten. Jag blev rejält smutsig, kändes som jag lyckades pricka mig själv med hälften av all jord som sprutade upp.

När det var avklarat så tog jag ner mina krukor som hängde med jordgubbar och gjorde plats i smultronlandet för dem. Så nästa år kommer jag få kombinerade jordgubbar och smultron i det landet. :)
   
Latmasken Tussen // 2 jordgubbar infiltrerar mitt smultronland

Efter allt arbete så tog jag fram en dyna och la i solstolen. Satte mig i värmen och avnjöt en Vanilj Water Shake. Älskar verkligen vanilj smaken, kanske byter ut mina chipspåsar mot den i framtiden. :) Tussen låg i skuggan och vilade när jag slet med allt annat, den lilla lata hunden.


Jag njuter i solen med en "Vanilj water Shake"

Under eftermiddagen och kvällen umgicks jag med min vän Sven. Först var vi på Överby och letade efter ett par skor till honom. Sen åkte vi och hämtade Tussen och begav oss mot slussarna i Trollhättan. Väl framme så gick vi runt ett varv, först vid den gamla slussen och sen vid den nya. Det var en tysk segelbåt som blev nerslussad, annars var det ganska lugnt.

   
Gamla slussen och nya slussen

När vi kommit hem igen så ägnade vi kvällen åt att spela tv spel. Efter ett par timmar blev Sven hungrig och eftersom jag inte längre har någon mat hemma så åkte vi iväg till pizzerian så han fick köpa en pizza. Kände mig lite sugen på att också köpa en pizza när jag var där. Men stod emot den goda lukten och drack lite vatten när vi kom hem för att få lite mättnadskänsla. Var faktiskt inte så svårt som jag trodde det kunde vara. Nu är första ordentliga prövningen avklarad och det gick med bravur. 

Idag njuter jag av:
Att äntligen ha planterat mina jordgubbar och spolat rent verandan och framsidan.


Dagens Träning:
Trädgårdsarbete: Hela förmiddagen
Promenad: Runt Trollhättans slussar


Zumba för nybörjare



Då var det dags för Zumba dagen. Var väldigt nervös att jag skulle vara den enda killen och den enda som dansade som en vandrande pinne. Vi blev 30 stycken, var precis vad som gick in i lokalen. Var lite trångt när man skulle röra sig i sidled, men annars funkade det okej. Vi var 3 killar och 27 tjejer. Jag var som tur var inte ensam om att inte kunna rörelserna och hålla takten. Var trots allt första gången för de flesta, då det var premiär för Zumba på O2. Men jag hade roligt och försökte iaf röra mig hela tiden, även om man gick åt ett håll och 29 andra gick åt motsatta hållet. :)

Det kommer nog bli fler Zumba pass framöver. Blev riktigt trött av detta passet och tror jag kommer bli lite bättre på att kontrollera mina ben och armar i framtiden, så att de kan röra sig på liknande sätt som instruktörens.

Innan Zumban körde jag 15 minuter uppvärming på den maskinen man ska gå med stavar. Blev lite mjukare i kroppen. Kände faktiskt inte av träningsvärken jag hade igår, den försvann under natten.


Hittade det här klippet på Youtube, är från ett Zumba pass i Stockholm för er som vill se hur det ser ut.

Efter Zumba passet var jag tvungen att sticka till vårt (jobbets) garage i Vänersborg. När jag ändå var i Vänersborg ringde jag min mamma och frågade om hon ville med på en promenad. Det ville hon, så jag, mamma och Tussen gick ett varv runt kanalen. Var en kanonkväll med fint väder, lagom varmt och spegelblankt vatten på kanalen. Synd jag inte hade kameran med mig så jag kunde tagit kort. Ska försöka skärpa till mig och ha med mig kameran oftare.
Vi gick ungefär 8,5 km och på vägen så fanns det en hage med massor av får. Tussen blev helt vild, först sprang hon fram till fåren, sen blev hon rädd och backade undan, sen fram igen. Lite nyfiken var hon allt, men inte tillräckligt modig.

Idag njuter jag av: När de spelade upp min önskelåt på P4 Väst Cappuccino, Yolanda Be Cool - We No Speak Americano. (Perfekt låt att träna till.)


Yolanda Be Cool - We No Speak Americano


Dagens Träning:
Zumba: 60 min
Gymmet: 15 min
Promenad: 8,63 km

Träningsvärk

Ajaj, skrev lite igår om att jag hade fått träningsvärk efter Core passet. Den träningsvärk jag hade igår är inget  mot hur den känns idag. Låren värker, rumpan värker, sidorna på magen värker. Det går bra så länge jag sitter stilla, men ska jag resa mig eller sätta mig så känner jag direkt hur stel kroppen är. Tur jag ska på massage igen på Måndag, då kanske det kan släppa lite. Ska ju även köra Zumba imorgon, undrar hur det går när jag knappt kan röra kroppen utan smärta.

Träffade min träningscoach Eva idag och hon tyckte det var bra att jag fått träningsvärk, det visade bara att jag gjort rätt rörelse på Core passet. :) Vi gick igenom mitt program och ökade vikterna och repetitionerna på ett par utav maskinerna. Vi skapade även ytterligare ett program som är ett 45 minuters konditionsprogram. Där ska jag köra 15 min på cykel, 15 min på löpbandet och 15 min på en maskin som man går i med stavar.
När jag kommit ner i min målvikt och börjat äta riktig mat igen så skall vi göra flera pass som är specifika för olika kroppsdelar. Då kan jag träna överkroppen en dag och benen en annan dag.

Efter att ha gått igenom mina träningspass med Eva så körde jag igenom mitt pass. Var först lite orolig att det skulle vara svårt med tanke på min träningsvärk, men efter att kört lite uppvärmning så kände jag inte av stelheten så mycket i magen. Känner att jag blivit starkare på dessa veckor jag tränat. Klarade de ökade vikterna utan några större problem.

Dags för att testa de 2 sista sorterna pulver. Idag tog jag en vanilj till frukost, ville ha en god dryck efter den misslyckade gårdagen med en Cappuccino som avslutning. Till lunch blev det en Sparrissoppa. Det fanns faktiskt små sparrisbitar i soppan och inte bara pulver som i allt annat. Den får betyg 3/5. Efter jobbet tog jag persikopulvret. Det luktade otroligt gott, kunde nästan suttit och luktat mig mätt. Smaken var sådär, persika är inte min favorit. Den får betyg 2+/5. + får den pga den goda lukten. :)

 
Fyllde på lagret med mina 3 favoriter, Chokladtoffee, Vanilj och Choklad

Blev rekommenderad att köpa Omega tabletter för att hålla magen och gallan igång. Annars kunde man få gallsten. Så köpte en burk med 100 tabletter. Man ska ta 3x2 per dag i samband med att man äter.


XtraOmega

Fick mail från min Xtravaganza coach om att första gruppträffen är uppskjuten 2 veckor, så nu ska vi träffas 7 September för första gången. Ska nog funka det också. Då får jag ytterligare 2 veckor till att pressa ner min vikt innan vi träffas.

Idag njuter jag av: De stunder när jag sitter stilla och inte känner av min träningsvärk.


Dagens Träning:
Gymmet: 1 tim


VLCD

Tänkte inleda dagens inlägg med att berätta lite om hur Xtravaganza helfart fungerar. Mina föräldrar säger att jag kan väl äta frukt, tuggummi eller nån grönsak för att få något att tugga på. Men har svarat att jag inte får äta något annat än pulverpåsarna + vatten. (går dock bra med kaffe/te/mineralvatten utan socker eller mjölk också)

Nu kommer jag äta 3 måltider om dagen bestående av pulver, till detta ska jag dricka 2-3 liter vatten per dygn. Då kommer jag få i mig 500 kcal per dag och alla vitaminer och mineraler min kropp behöver. Efter 2-3 dygn så bildas ketoner som hjälper och skyddar kroppen och ser till att hjärnan får energi.

Vad är Ketoner? De bildas när kroppen förbränner fett. När kroppen gjort slut på kolhydraterna så går den över till att förbränna fettet i kroppen, och sparar musklerna. Ketonerna gör mig även piggare och så ska hungerkänslorna minska. Det tar ungefär 3-4 dygn innan det fungerar fullt ut. 

Detta borde innebära att min kropp nu har gått in i denna fasen att den bränner mer och mer fett. Som jag skrev igår så visade vågen att min kropp förbränner 2290 kalorier per dag, genom maten så får jag i mig 500 kalorier, vilket innebär att 1790 kalorier saknas och att kroppen istället förbränner fettet.

Skulle jag äta något annat under denna tiden utöver dessa påsar så kommer det störa den maximala fettförbränningen och gör att jag går ur ketonfasen. Då går viktminskningen långsammare och min kropp missar den positiva effekten av ketonfasen. Blir även tröttare och hungrigare.

Att äta på det här sättet kallas för VLCD, som innebär Very Low Calori Diet. 

Denna info har jag hittat i min handbok som jag fick igår.

Enligt boken jag fick skall tredje dagen vara den jobbigaste dagen. Det är nu som mina glykogendepåer håller på att tömmas. Nu måste jag dricka väldigt mycket vatten för att inte få huvudvärk, ska även röra på mig för att hålla kroppen i form så jag inte blir yr. Kommer även att gå ner i vikt väldigt snabbt nu i början i samband med att dessa depåer töms.
Hade faktiskt lite lätt huvudvärk på förmiddagen, men försökte dricka mer vatten, och det hjälpte. Har varit väldigt hungrig under dagen, sitter nog stilla lite för mycket på kontoret. Om jag rört mig mer så hade jag nog inte suttit och tänkt på mat hela tiden.

När jag kom hem från jobbet så kände jag mig helt slut och hungrig. Skulle göra min cappuccino dricka idag, övervägde att ta vanilj igen eftersom den var så god och jag var osäker på cappuccino smaken. Jag dricker inte kaffe, men ville ändå testa alla smaker Xtravaganza hade minst 1 gång. Nu har jag testat cappuccino och kommer aldrig testa den igen, var en helt bortkastad påse.
Tänkte först skita i träning idag eftersom jag var trött och hade träningsvärk i låren och rumpan efter Core passet igår. Men kände mig lite tvingad till att ut och röra på mig för jag vill komma ner i min målvikt så snart som möjligt och lite rörelse skulle kanske mjuka upp musklerna. Tog med mig Tussen ut på en promenad bort mot skidstugan. Det blev en 7,02 km lång promenad, men inte blev musklerna mjukare. Kunde knappt böja mig ner och ta av mig skorna när jag kom hem. Nu ska jag ta ett varmt bad och mjuka upp lederna.

  

Dagens pulvermat:
Jordgubbssmak: 4/5 Smakade jordgubb och var god. Kändes även som det fanns små små bitar jordgubb i den.
Svampsoppa: 3,5/5 Bästa soppan hittills, men inte i klass med dryckerna choklad och vanilj.
Cappuccinosmak: 0/5 Fy fan, dricker ju inte kaffe, men ville testa alla olika sorter. Smakade för jävligt, 1 bortkastad påse :(

Lyssnade igenom första spåret på cd skivan igår kväll. Spåret var 15 minuter långt, lyssnade igenom det 2 gånger. Ska lyssna på det ett par gånger till innan det är dags för första träffen. Vill inte skriva så mycket om vad det handlade om. Det för att de som planerar att gå Xtravaganza själva ska uppleva det och inte läsa allt om cd skivan i förväg. Men det var en hel del om avslappning, så mycket kan jag säga iaf.

Fick som uppgift att fram tills vi träffas första gången den 24 Augusti skall jag skriva upp en sak som jag njuter av varje dag.

Idag njuter jag av: När jag vaknade imorse så låg Tussen och sov vid mina fötter. Jag tittade på henne och så sa jag "Tussen kom och lägg dig här uppe" och så klappade jag på täcket vid bröstet. Hon reste sig lite trött och kom fram till mig och la sig mot mig med sitt huvud under min haka. Sen låg jag och kliade henne på bröstet som hon älskar. 


Dagens Träning:
Promenad: 7,02 km

Träff med min Xtravaganza coach Camilla

Så var det då dags att inleda Xtravaganza på riktigt och träffa Camilla för en personlig genomgång. Just nu är jag heltaggad, så kursen jag ska gå är en intensivkurs. Egentligen är den för de som vill gå ner 10-20 kg, men jag är så motiverad att jag också går den.
Jag fick lite material som jag ska använda under kursen. Fick en shaker, handbok, cd skiva, loggbok, måttband och en penna.


Material som jag fick

Jag sa att jag ville gå ner ca 30 kg, och det innan nyår. Så länge jag följer min helfartsdiet och enbart äter 3 påsar pulver + 2-3 liter vatten per dag så ska det inte vara några problem. Borde till och med gå fortare. Det svåra börjar när man väl kommit ner till sin målvikt, då ska man behålla den. Det är där den stora förändringen måste till. Måste byta vanor, så man inte kör på som man gjort tidigare. Det är en del i utbildningen som handlar om detta, men det skriver jag om en annan gång.

I loggboken ska jag skriva upp de gånger som jag tränar så att jag kan gå tillbaka och läsa igenom vad jag har gjort. Ska även skriva upp varje gång jag lyssnar på cd skivan. Cd skivan är mental träning som innehåller 8 olika spår. Tills träffen den 24 Augusti ska jag ha lyssnat igenom första spåret 5 ggr i veckan. Det spåret heter "Avspänning på min egen plats". Ska lyssna på det ikväll när jag lägger mig. Skriver mer om cd skivan en annan dag när jag lyssnat igenom första spåret.

Innan första träffen ska jag även fylla i min hälsodialys. Har inte hunnit läsa igenom den ännu, men antar att den handlar om min hälsa. :)

Ska även skriva en sak som jag njuter av varje dag, så imorgon och varje dag fram till den 24 augusti ska jag skriva in en sak som jag njutit av under dagen.
 


Fick även väga mig på deras specialvåg som mäter hur mycket fett som finns i kroppen m.m. Det var denna jag vägde mig på under Fallens Dagar och som verkligen fick mig att inse att jag måste ta tag i detta.

              
<-- Fallens dagar 16/6 | Dagens resultat 10/8 -->

Första raden är min ålder, 27 år.
Höjden, sa 185 på Fallens Dagar, men ska vara 184 cm efter att jag kontrollmätt.
Vikten, 115,3 kg ->107,7 kg = -7,6 kg
BMI, 33,7 -> 31,8
BMR 10 042 kJ - 9583 kJ, minns inte riktigt vad det var för något
2400 kcal->2290 kcal = Hur mycket kalorier jag gör av med per dag för att hålla igång kroppen.
Impedance 446 -> 434, var nog bara ett annat mått på någon annan siffra.
Fat%, 32,1% ->27,7% = Har 4,4 % mindre fett i kroppen nu
Fat mass, 37 kg -> 29,8 kg =-7,2 kg fett i kroppen
FFM och TBW var något med hur mycket kroppen eller vattnet i kroppen vägde, inte helt säker.

Sen kommer rekommenderade mängder. 
Min fett% bör vara 8-20%
och vikten ska då vara 6,8-19,5 kg av min totala vikt.

Blev mycket siffror nu, men ska försöka sammanställa detta till en mer överskådlig tabell en annan gång. 

Sen mätte hon även hur stor midja jag har och då mäter hon vid min navel, och nu är mitt mått 117 cm.

 Grönsakssoppa  

Dagens pulvermat:

Chokladsmak: 4/5 Smakade ungefär som chokladtoffee, mycket god.
Grönsakssoppa: 2/5 Smakade inget särskilt.
Vaniljsmak: 5/5 Supergod, såg ut som vaniljsås och det är ju supergott.


Dagens Träning:
Core: 45 min
Gymmet: 1 tim

Tjuvstartar

Skulle egentligen väntat tills på Onsdag med att starta med pulvermaten, men eftersom jag redan hade allt hemma blev jag otålig och därför startar jag redan idag. Desto snabbare jag börjar, ju snabbare kommer jag ner till min målvikt.

Xtravaganza mat

Frukost/Lunch/Middag de kommande månaderna.

Pulver smaker:
Cappuccino
Jordgubb
Vanilj
Blåbär
persika
Choklad
Chokladtoffee

Soppor:
Svamp
Sparris
Grönsak
Kyckling

Imorse började jag med en Chokladtoffee, till lunch blev det kycklingsoppa och på eftermiddagen blev det en blåbärsdryck.

  
Chokladtoffee, Kyckling och Blåbär

Betyg:
Chokladtoffee: 4/5 Smakade chokladpudding fast lösare.
Kycklingsoppa: 3/5 Mättande, hade hoppats på små kycklingbitar, men var enbart pulver i påsen.
Blåbär: 3/5 Smakade nästan ingenting, så var varken god eller äcklig.

Sammanfatting av första dagen:
Pulvret var betydligt godare än det som jag hade köpt tidigare i ICA affären. Åt första påsen runt 6.45, blev hungrig vid 11 och åt nästa påse ungefär samtidigt. När jag kom hem på eftermiddagen var jag ordentligt hungrig. Åt min tredje påse vid 16.30. Det jag har slarvat med var att dricka vatten. Eftersom jag åkte bil hela dagen så kom jag inte åt vatten som jag kunde dricka förutom på lunchen. Hade jag varit på kontoret eller hemma hade jag kunnat dricka mer vatten och förhoppningsvis stillat hungern lite på det sättet. Imorgon ska jag dricka mer vatten och förhoppningsvis inte bli lika hungrig.

Nu vräker regnet ner här i Trollhättan, så ska ta mig till gymmet och köra mitt pass inomhus i värmen istället för att ta en blöt promenad. Efter gymmet ska jagköra ett step up pass på Wii.


Dagens Träning:
Gymmet: 1 tim
Wii: 30 min

Har ändrat mig

Har ändrat mig gällande Xtravaganza. Tänkte ju starta på Onsdag, men är lite otålig. Så har bestämt mig att börja redan imorgon Måndag. Köpte min veckoranson med mat för ett par dagar sen, så har allting som behövs för att börja äta detta. Kommer skriva lite mer om maten imorgon när jag testat den första påsen. Tänkte inleda med Chokladtoffee till frukost, kycklingsoppa till lunch och som avslutning på dagen blir det blåbär.

Eftersom jag startar redan imorgon var jag tvungen att äta min "sista" måltid redan idag. Redan från början lutade det åt en Big Mac eftersom det är vad jag varit mest sugen på. Älskar den dressingen. Åkte till Överby och köpte nya blommor till köket, på hemvägen tog jag vägen förbi Drive In luckan och köpte en Big mac och en Cheeseburgare.

Började med att äta cheeseburgaren, den var riktigt god, helt perfekt. Sen tog jag Big Macen, tyvärr var den inte en fullpoängare. Brödet var lite bränt och den hade nog legat i värmeskåpet en stund. Sånt lär man sig när man jobbat ett par år på McDonalds. Men den var iaf tillräckligt god för att jag skulle bli nöjd med valet som sista måltid.


Big Mac & Cheeseburgare

Hade planer på att åka upp på Hunneberg och vandra lite idag. Men vädret var väldigt molningt och på nyheterna sa de att det skulle regna under dagen. Vågade inte riskera att åka upp och gå i regnet. Mina skor läcker in vatten även när det är torrt, så skulle det vara blött så får fötterna bada ett par timmar och det är inte så kul.

Istället tog jag en långpromenad genom stan och längs med kanalen ner till slussen, vid slussen vände jag tillbaka och gick på andra sidan kanalen tillbaka. Vek av upp mot Strömslund och hittade en forntidsby eller liknande jag aldrig sett förut, trots att den ligger så centralt. Sista kilometern var en riktig plåga, var flygmyror överallt i luften och på marken. Hade en vit tröja på mig som blev helt svart av de förbannade krypen. De flög in i öronen och kunde inte gapa för då kom de in i munnen. Riktigt äckligt mycket flygmyror.

Nu ska jag iväg till jobbet och hämta bilen så jag kan sticka iväg tidigt till våra garage imorgon bitti. Sen blir det en ganska tidig kväll så jag orkar upp imorrn bitti. Vi hörs imorrn.


Dagens Träning:
Promenad: 12.08 km

Hittade mina inlines

Som väntat hade jag gått upp ett par hg sen kräftorna igår kväll. Men perfekt eftersom det är helg, nu har jag 2 dagar på mig att förbränna alla extra kalorier jag fått i mig och lite därtill.

Skulle se på Shutter Island igår kväll innan jag la mig, men efter 1 timme var jag så trött + att filmen var otäck att se ensam mitt i natten. Tussen hade gömt sig under sängen för att sova så hon var inget stöd. Stängde av filmen och såg klart den nu på morgonen. Gillade verkligen filmen, även om slutet inte var av den sort jag tycker om.

Efter detta så tog jag med Tussen på en långpromenad upp till skidstugan, där uppe gick vi först 2,5 km spåret. Sen gick vi på 5 km spåret tills den kommer till avfartsvägen till Björndalen. Där svängde vi av och gick hemåt igen.

Efter den inledningen på dagen var både jag och Tussen trötta så vi gick och la oss och sov ett par timmar. När jag vaknade upp gjorde jag makaroner och köttbullar. Måste göra slut på den maten jag har här hemma nu, annars blir den bara dålig om den får stå i ett par månader. Kanske inte ens får äta sån här sorts mat i framtiden.

Tog ut Tussen på en kortare promenad runt Björndalen, men var alldeles för varmt för att gå. Så Tussen var helt slut efter halva vägen. När vi kom hem så lämnade jag Tussen och gick ner i garaget och hämtade mina inlines som jag hade i en låda. Har inte åkt inlines sen jag spelade bandy i 17 års åldern. Men de passade fortfarande. Var lite vingligt i början och fick åka lite fram och tillbaka på gatan för att få balans. Gatan där jag bor lutar så när jag skulle bromsa så gick inte det. Tittar ner på mina skridskor och ser att bromsen är ju bortskruvad, så gjorde vi när vi skulle träna med dem och spela bandy. Då var bromsen bara ivägen. Nu blev det ett stort problem istället. Var tvungen att bromsa mig igenom nerförsbackarna för att inte få för hög fart. Som broms fick jag använda hjulen genom att vrida på högerskridskon mot vägen. Sliter dock väldigt mycket på hjulen. :(

Åkte bort mot Strömslund och vidare en kort bit på vägen mot Hjärtum innan jag svängde av och åkte tillbaka. Nu var det i stort sett bara uppförsbackar och raksträckor på hela vägen hem igen. Inte en enda nerförsbacke. Riktigt jobbigt, dessutom började fotknölarna göra ont av skridskorna.

När jag kom hem rann svetten om mig och det var tur jag inte hade kört en längre sträcka för då hade skavsåren på fotknölarna gått upp och blivit sår. Var precis på gränsen nu. Hoppas att det gav resultat för det känns så i alla fall.

Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen och bara gå en kortare promenad med Tussen lite senare. Kanske se en film till ikväll.


Dagens Träning:
Promenad: 7,22 km 2,99 km
Inlines: 10,11 km

Kräftskiva

Så var det dags för årets kräftskiva. Jag älskar kräftor, synd bara att de är så dyra. Annars kunde man äta dem oftare. Åt flera kräftor och en massa kräftstjärtar och många räkor. Var verkligen supergott. Kommer nog gå upp lite i vikt nu, men för att inte öka alltför mycket körde jag mitt pass på gymmet efter jobbet.

     
Massor av kräftor, kräftstjärtar och räkor. Sen blev det lite mys med katten Hampus.

Tycker vikterna är lite lätta nu, ska be min träningscoach Eva öka vikterna lite som jag kör med, har träningsmöte med henne på Torsdag. Nu undrar ni kanske varför jag måste be Eva öka vikterna. De har ett system på gymmet som använder ett slags USB kort. Man har sitt träningspass inlagt på kortet. Det första man gör när man kommer dit är att logga in, sen säger datorn vilken maskin man ska börja med och vilken vikt man ska använda och hur många gånger man ska repetera den. Brukar köra 2x12 eller 3x12 repetitioner. När man är klar med alla övningar sätter man i stickan i datorn igen och avslutar sitt träningspass. Då kan man se exakt hur mycket man tränat och vika kroppsdelar m.m.


USB stickan jag använder när jag tränar

De ska börja med Zumba på O2 nu i höst. Har sett lite tv reklam för det på tv shop. Är någon slags dansträning där man rör hela kroppen. De har första prova på passet på Fredag, så har anmält mig. Hoppas verkligen de kör ett lätt pass med enkla rörelser, kan verkligen inte göra som dem i tv reklamen. Kommer bara kännas pinsamt, hoppas det är fler nybörjare där så man inte känner sig helt ensam.
Passade även på att anmäla mig till Core passet på Tisdag. Så nu är nästa vecka nästan helt fullbokad. Men är nog bra att jag bokar upp mig, för då kan jag inte dra mig ur utan måste dit och genomföra passen.



Nu ska jag lägga mig och se på Shutter Island som jag köpte tidigare idag.




Dagens Träning:
Gymmet: 45 min

Xtravaganza info

Träffade Camilla idag som kommer bli min personliga coach och ledare för Xtravaganza. Mycket trevlig tjej, och hon kan säkert inspiriera mig så jag klarar att nå mitt mål. Undrar om de som jobbar på gym går på något, de är alltid så otroligt glada och trevliga. Man kanske blir sån när man blir vältränad, får se om jag blir likadan om ett par månader. :)

Jag kommer att träffa Camilla igen nästa Tisdag för en personlig uppstart av programmet och få det material som jag ska använda under kursen. Redan på Onsdag räknar jag med att dra igång min pulverdiet. Sa att jag tjuvstartat lite för att testa på hur pulverdieter smakar, och att jag inte var alltför överförtjust i smaken. Camilla sa att deras smaker var bättre än de som jag hade köpt. Hoppas verkligen det, kommer skriva betyg på alla när jag har testat dem. Fanns många smaker att välja mellan + 4 soppor. Så hoppas jag kan hitta ett par favoriter.

Själva Xtravaganza kursen drar igång den 24 Augusti, och då kommer vi att träffas i en grupp alla som är med och prata eller något. Vet inte riktigt än, men vi ska väl försöka motivera varandra att fortsätta på. I början träffas vi varje vecka, sen blir det varannan vecka och de sista 3 månaderna skulle vi träffas en gång i månaden.

Xtravaganza
För mer info kolla in deras hemsida

Hade tänkt att äta kräftor med mina föräldrar nästa helg, men ska försöka få det ändrat till denna helgen eller nåt. Vill så gärna smaka en kräfta innan jag går in i pulvretsvärld. Måste även tänka ut en bra "sista" måltid som jag ska äta på Tisdag innan jag påbörjar mitt nya liv. Fläsk med löksås är ju min favorit och det serveras på Tisdagar, men det åt jag ju denna vecka. Sen har jag kött, pommes och bearniesås på Koppargrillen i Vänersborg som favorit, men det serveras  bara på Fredagar. De 2 övriga alternativen som lockar är en Big Mac eller en pizza. Svårt val, mycket som är gott. Eller så skiter jag bara i sista måltiden, så sparar jag in en promenad för att förbränna maten.... :( Har ett par dagar på mig att bestämma mig.

Vad ska bli min sista måltid? (Svara i en kommentar)
1. Fläsk med löksås
2. Big Mac
3. Pizza
4. Slumpvis dagens lunch på en restaurang
5. En sallad
6. Korv och Bröd på Ica för 5 kr
7. En av de pulverpåsarna jag redan köpt
8. Ge förslag
9. Ge tusan i att äta, svält sista dagen

Senare på eftermiddagen åkte jag tillbaka till gymmet och körde en timmes träning innan det var dags för 45 minuters spinning. Gick bättre med spinningen denna gången, då jag anpassade tempot till vad jag orkade. Gick ut lite för hårt senast då jag var slut efter uppvärmningen.

När jag var på gymmet idag så stod jag vid hantlarna och lyfte lite. Såg att det fanns en hantel som vägde 30 kg, så mycket mer har ju jag tänkt att gå ner. Så testade att lyfta den, vore kul att veta hur mycket vikt man ska bli av med. Herregud va tung den var, fick ju nästan använda båda händerna för att orka lyfta den. Tänk vad mycket onödig vikt mina stackars ben får gå och släpa på varje dag.


Dagens Träning:
Gymmet: 1 tim
Spinning: 45 min


Vikten är konstig

Undrar hur vikten fungerar egentligen. Ska man aldrig kunna äta utan att riskera gå upp i vikt. En av mina favoritluncher är fläsk med löksås från en restaurang i närheten av jobbet. De serverar alltid det på tisdagar. Har inte ätit det sen innan min semester, så ville passa på att äta det en gång till innan jag ska förändra mina måltider. Portionerna är inte så stora, utan ser normala ut. Tänkte att det ska väl inte vara någon fara att äta det, då jag ska upp på berget och vandra på kvällen. Men trots att vi gick över 6 km på berget i obanad terräng så benen fick arbeta lite så gick jag upp ett par hg. Borde ha förbrännt mer än vad jag åt under dagen. Ibland är vikten konstig.

För att bättra på siffrorna till imorgon så inledde jag dagen med en smultron/vanilj smoothie till frukost, och sen tog jag med Tussen och promenerade till jobbet. På lunchen åkte jag till ICA och köpte en låda med 12 påsar pulver med päronsmak, köpte en extra shaker också som jag kan ha på jobbet. Minns fortfarande den sommaren McDonalds serverade Päron milk shake, så otroligt god var den. Hoppades att denna skulle smaka någorlunda okej.
I början var den faktiskt god, drack 4 klunkar sen började jag känna eftersmaken. Då var den inte så god längre, sista dl fick jag halsa för att slippa känna smaken. Men har vant mig lite vid smultron/vanilj, så hoppas jag lär mig denna smaken också.

Pärondrink Päron
Pärondrink, betyg 1,5 av 5

Efter jobbet tog jag en promenad med Tussen innan jag begav mig av till gymmet för att köra igenom mitt träningspass. Kändes ganska lätt, så körde lite extra maskiner utöver passet. Tänkte köra spinning imorgon kväll så bokade in mig på det. Innan spinningen ska jag träffa Camilla som ska leda Xtravaganza kurserna som jag har tänkt att gå med i. Ska bli kul att prata med henne och höra om mitt mål med 80 kg till nyår är rimligt.


Dagens Träning:
Promenad: 4+4 km till o från jobbet
Gymmet: 1 tim

-5 kg

Äntligen, idag stannade vågen på 110 kg. Nu har jag lyckats gå ner 5 kg sen jag startade på 115 kg, den 22 Juli. Tog lite nya kort för att kunna jämföra mig före och efter. Har suttit och jämfört dessa bilder, mot de som jag visade tidigare på 115 kg. Är faktiskt en liten liten skillnad tycker jag. Ska bli kul att se mina bilder när jag kommit ner till nästa delmål, 105 kg.

 
110 kg

Tog 12 dagar att tappa 5 kg, men det är alltid enklast i början att bli av med vikt. Ju mindre man väger ju mindre går man ju ner. Men hoppas kunna nå 105 kg runt den 25 Augusti. Då har jag 22 dagar på mig att tappa ytterligare 5 kg.
Jag väger mig alltid på morgonen för då är jag som lättast. Känns också bäst att väga sig på morgonen varje dag, dels för att det är mest rättvist att jämföra vikten vid samma tidpunkt dag för dag. Och skulle jag börja väga mig på eftermiddagarna/kvällen så spelar allting som jag ätit under dagen in på vikten. Det är ju inte maten jag vill väga, utan vill väga min egna vikt. Därav borde morgonvägning vara det optimala.

Under kvällen gick jag en guidad tur på berget, denna gång var det "Orörda marker" som stod på schemat. Eftersom det regnat en hel del senaste veckan varnade guiden för att det kunde bli blött. "Shit, inte igen" tänkte jag och kom ihåg hur blött det var om fötterna förra veckan. Men det gick faktiskt bra, var en del blöta ställen, men var bara lite blöt om fötterna när vi väl kom i mål. Var en riktig vacker promenad med fina små sjöar och fin skog. Lämnade Tussen till pappa när jag och mamma gick promenaden. Då kunde jag koncentrera mig på att försöka ta lite kort istället och så får Tussen vila lite. De långa promenaderna är slitsamt för hennes små tassar och ben.

Jättemyrstack Skog Bäck Bäck Fikapaus sjö sjö 2 sjö 3 sjö 4 sjö 5

Dagens Träning:
Promenad: 6,41 km i obanad terräng

Avkopplande massage

Blev en tidig morgon idag. Larmet ringde vid 5 och då var det dags att gå upp. Åt lite frukost och tog med Tussen på en promenad innan det bar av till Skaraborg och våra garage vi har där. I vanliga fall brukar jag alltid stanna på McDonalds och köpa 2-3 cheeseburgare eller en frukostmacka. Så när jag passerade McDonalds var jag så ruskigt sugen på att stanna och köpa något. Brukar inte köpa för att jag är hungrig, köper bara för att det är så gott och vill ha något att äta på innan jag kommer hem igen. Men lyckades stå emot och åkte förbi 3 lockande restauranger.

Skrev lite tidigare om att vi har förmånen att bada en gång i veckan till reducerat pris, min arbetsgivare står för större delen av kostnaden. Den andra förmånen vi har är att vi en gång i månaden får gå på massage och så betalar jag 50 kr i egenavgift och resterande del står företaget för. Började med detta för ca 1 år sedan och det är faktiskt oerhört skönt att gå på massage. Kroppen blir mycket mjukare och spänningarna försvinner.
Efter 10 besök så får man ett gratis besök, så denna gång var mitt bonus besök. Perfekt timing med tanke på att jag precis börjat träna och musklerna blivit lite stela och tröga.
Så idag var det alltså ett besök hos massören som var på schemat, fick en halvkroppsmassage och den gjorde mycket nytta. Kände att jag var väldigt stel i mina skulderblad, men efteråt så var var de mjuka igen.

Blev inte så mycket mer träning idag än en lite längre promenad med Tussen. Hade mobilen på laddning så vet inte hur långt jag gick, men var ute i ca 45 minuter. Imorgon blir det lite mer träning, ska upp på berget och gå en tur som heter "Orörda marker" ca 5 km i obanad terräng. Hoppas att det blir riktigt jobbigt, men torrt. Förra veckan när vi klafsade runt i våtmarkerna så hade jag gått ner 1,2 kg dagen efter. Så ju tuffare desto bättre, så länge det är torrt. Var inte så kul att gå runt i våta skor.


Dagens Träning:
Promenad: 45 minuter

Söndag, vilodag? Glöm det

Idag vaknade jag faktiskt lite senare än normalt, kunde sova till 8 ungefär. Men hade fått springa på toa 3 gånger under natten. Nackdelen med att dricka så mycket vatten hela tiden, man dubblar ju antalet toalett besök.

Frukosten bestod av 3 smörgåsar med körsbärstomater och smörgåsgurka, till det drack jag vatten. Saknar knappt mjölken jag drack tidigare till frukosten. Nästan glömt hur mjölk smakar.

Frukost

Frukostmackor med tomater och gurka, så mycket grönsaker har jag aldrig haft tidigare på mackan.

Efter frukosten så tog jag ut Tussen på en kort promenad, sen plockade jag fram min cykel som stod i garaget. Skulle förbi mina föräldrar i Vänersborg och lämna tillbaka sandalerna jag fick låna i Tisdags efter den blöta promenaden på berget. Valde att åka igenom stan och vidare ut mot Gärdhem, där vek jag av i riktning mot Vargön och sen tog jag en vätskepaus när jag kom fram. Efter det så cyklade jag förbi slussen i Vänersborg och på grusvägen förbi golfbanan och Överby köpcenter. Sen var det den mycket roliga uppförsbacken i Björndalen för att komma hem. Är nästan 2 km långsam uppförsbacke, men jag intalade mig själv att inte kliva av och leda cykeln. Lyckades cykla hela vägen, fast det var otroligt segt.

När jag kom hem så drack jag en smoothie innan jag tog med Tussen ut på hennes promenad. Eftersom jag ändå var uppvärmd så passade jag på att gå bort till Strömslund och ner över fallen. Sen gick jag Strandgatan och vidare hem igen. Har inte varit i Strömslund så mycket tidigare, mycket nytt man får se när man går omkring i stadsdelarna.

När jag kom hem så tog jag ett varmt bad. Tog ju ett bad igår kväll och det var mycket skönt, mina leder och muskler slappnade av i det varma vattnet. Så tänkte att det är säkert bra för musklerna om de får bada en gång till.

Nu ska jag åka till jobbet och lämna min bil på verkstaden som ligger på samma område. De ska fixa handbromsen på den imorgon, fick underkänt på besiktningen på höger sida. Sen tar jag företagsbilen hem, ska iväg redan klockan 6 imorgon bitti och då är det skönt att ha bilen hemma så man kan spara lite tid på morgonen och sticka iväg direkt istället för att åka till jobbet och hämta den.

Så ikväll blir det en tidig kväll, ska kanske titta på friidrotten och se om vi tar någon medalj i längd- eller höjdhopp.


Dagens Träning:
Cykel: 33,56 km
Promenad: 7,14 km

RSS 2.0