Full fart

Efter att ha unnat mig en god Fredagskväll med morots och gurkstavar med dip så ökade jag ett par hg i vikt. Nu är det dags att bränna av dessa så jag kan komma ner under 110 kg någon gång. Åt lite frukost, innan jag tog med hunden och gick iväg till jobbet. Tänkte att jag skulle köra bort en av våra bussar till Ford på Trestad Center, den ska ändå in på service på Tisdag och kan vara lika gott att ha förflyttat den nu, så behöver jag inte tänka på den något mer.
Tog ca 35 minuter att gå till jobbet och avståndet var 4 km. Går alltid lite snabbare att gå till jobbet än att gå hem. Jag bor uppe på en höjd, så har alltid nerförsbacke när jag ska iväg, resultatet blir att varje gång jag ska hem så är det automatiskt uppförsbacke.
Tog bussen till Trestad Center, och sen gick jag därifrån. Var ca 7 km från verkstaden och hemma när jag gick via Skogshöjden. Kändes som det var längre, men gpsen har nog rätt.

Passade på att stretcha när jag kom tillbaka från promenaden. Är nog lika bra att komma igång med det någon gång. Annars så slår nog träningsvärken till ordentligt någon dag.

Ville vara extra nyttig idag, så skulle ersätta lunchen med min fantastiskt "goda" smultron och vanilj smoothie. Förra gången fick jag bara i mig en klunk och fick spykänslor när jag försökte få i mig mer. Idag så tog jag mer vatten, 3 dl och blandade i 30 sekunder. Sen svepte jag allt på en gång. Ville inte ta en liten klunk för då får jag den där smaken i munnen, utan lika bra att bara dricka och svälja innan jag känner smaken. Fick i mig hela drickan idag. Nu känns det bra, kanske överlever fram till nyår på dessa drinkar.

Efter smoothie "lunchen" tog jag ett par timmars vila med sömn, eftersom jag vaknar så tidigt på morgonen blir jag istället trött under dagen.

När jag vaknade igen så tog jag med hunden på en promenad runt Knorren, sen gick jag hem och lämnade henne. Såg på henne att hon var trött efter förmiddagens promenad. Sen fortsatte jag själv vidare i riktning mot skidstugan. Istället för att gå på vägen, så tog jag vägen genom skogen. Tänkte att det skulle ge lite mer träning att gå i obanad terräng. Hittade lite kantareller som jag plockade. Vet inte om de går att frysa in, är inte så sugen på dem just nu iaf, eftersom de steks i så mycket fett.
Efter det så gick jag till skidstugan, och sen tillbaka igen, sen vidare till Strömslund och ner till stan och hem. Blev totalt 12.64 km. Toalt ca 24 km promenad idag, nu ska jag banne mig ha gått ner i vikt tills imorgon.

kantareller
Inte så mycket, men svampplockning var inte mitt huvudsakliga mål, bara en bonus.

Nu ska jag ta mig ett varmt bad så mina leder kan börja mjuka upp sig. Mina vadmuskler är stenhårda efter alla promenader, och det känns lite i axlarna.


Dagens Träning:
Promenad: 11,44 km & 12,64 km

Äntligen Fredag

Då var det Fredag och dags för ett par dagars ledigt. Ikväll hade jag och Tussen lite Fredagsmys, vi såg en film (Next) och unnade oss morot- och gurkstavar med dip. För att kompensera gräddfilen i dippen så åkte jag till gymmet en timma och körde mitt träningsprogram, sen körde jag en stund på Wii Fit.

gott Morotsgodis Johan och Tussen i soffan
Jag och Tussen har Fredagsmys med mitt nya godis

Efter gymmet så tog jag en chokladkaka som måltidsersättning. Denna gång blev det en med choklad och nougat smak. Den smakade riktigt gott. Undrar om det här verkligen är måltidsersättning eller godis. Både denna och den jag åt tidigare i veckan var mycket goda, nästan för goda för att vara "nyttiga". Står dock på paketet att den ska vara en måltidsersättning, väntar bara på att Estrella ska skriva måltidsersättning på sina chipspåsar. :)
Hade förvarat den i kylskåpet för att den inte skulle smälta. Så när jag skulle äta den så var den stenhård, fick sitta och titta på läckerbiten i 15 minuter innan jag kunde ta första ordentliga tuggan av den, så nu lärde jag mig en läxa till nästa gång.

Choklad och Nougat
Choklad och nougat, betyg 5 av 5

Ibland svänger det snabbt. För någon vecka sen så satt jag framför datorn nästan konstant på min lediga tid och spelade World of Warcraft. Nu har jag knappt varit inloggad på 2 veckor. Har väl delvis berott på att det inte händer så mycket i spelet just nu så finns inte något att göra när man är inloggad. Men vad mycket mer saker jag har hunnit med nu, 2-3 timmars träning per dag. Risken finns väl att jag bränner ut mig på träning och tröttnar om jag kör för hårt, men lyckas jag bara köra ett par grupp pass per vecka tillsammans med andra och variera träningen så ska jag nog lyckas bibehålla min glädje i träningen. Längtar lite till September då badet i Trollhättan skulle öppna igen, var länge sen jag simmade. Kanske inte ens orkar 200 meter nu...

Imorgon ska jag försöka sova lite längre än vanligt. Har haft mitt alarm på 6.45 varje morgon denna vecka, men har ändå vaknat innan 6 på morgonen och inte kunnat somna om. Vet inte vad det beror på, man kanske blir piggare när man tränar och sover mer effektivt. Har inget planerat för helgen ännu så får ta dagarna som de kommer och försöka gå på promenader, eller kanske ta ut cykeln och cykla en runda. Har fått mina däck pumpade nu, luften hade pyst ur när den stått stilla så länge.

Börjar närmare mig mitt nästa steg i viktminskningen 110 kg, dock kan kvällens lilla stund med dip och morötter ha sabbat takten för att komma ner i vikt. Men det var ett val jag gjorde, jag kunde ha avstått, men kände att jag ville ha det så därför åt jag det.
Kommer därför kämpa ännu hårdare i helgen med motionen för att komma ner till 110 kg i början av nästa vecka.


Dagens Träning:
Gymmet: 1 tim
Wii Fit: 1 tim step up


För lite att göra, jobbigt

Under de dagarna jag har varit tillbaka på jobbet sen semestern tog slut har varit väldigt lugna. Sitter mest still på stolen och tittar in i skärmen, på klockan, på skärmen och på klockan igen för att se om jag slutar någon gång. Detta leder till att jag börjar tänka på mat och blir väldigt sugen på att äta något gott, samtidigt är jag inte alls hungrig. Det är min hjärna som försöker ta över nu och säga till mig att åka och köpa riktig mat. Hade varit bättre om det varit fullt upp på jobbet då hade jag inte hunnit tänka på mat. Jag får försöka kämpa vidare, nån gång ska väl hjärnan vänja sig vid att inte få mat eller godis hela tiden.

Slappar framför tvn Nötter
Vilar i soffan med lite nötter innan det är dags för att åka till gymmet

Åkte iväg till gymmet på eftermiddagen, tänkte köra ett gympass och 45 minuter spinning. När jag kom dit träffade jag Eva som jag träffade igår på träningsrådgivningen. Hon undrade om jag inte ville passa på att köra ett Core pass också. Tänkte att det kunde väl vara kul att pröva, visste inte riktigt vad det var för något. Sprang upp och bytte om och sen körde jag mitt träningspass jag fått dagen innan, funkade bra. Hade fått in rätt vikter och rätt antal repetitioner till idag. Kändes bra efteråt, och fick 10 min vila innan det var dags för Core.

Ni som undrar vad Core är kommer här en sammanfattning: Core= Styrketräning för kroppens kärna, mage, rygg, bål och bäckenmuskulatur.

Vår ledare på Core heter Jenny och hon garanterade att vi skulle få träningsvärk av detta, så nu vet jag vad jag ska se fram emot imorgon. Det svåraste för mig var att sitta på golvet och ha knäna ihop. De ville liksom åka isär hela tiden, och när vi hade kört ett par övningar började jag känna krampkänning i ljumskarna. Som tur var bytte vi ställning så klarade mig undran krampen. Den andra rörelsen jag hade väldigt svårt med var att ligga på golvet och ha benen raka upp i luften. Benen böjde sig vid knäna hela tiden och fötterna hängde ner mot golvet. Hur jag än försökte lyckades jag inte få fötterna att peka rakt uppåt. Core kändes som det gav något som jag skulle ha nytta av så det blir säkert fler pass framöver.
Efter Coren så hade jag 15 minuter på mig att återhämta mig, sen var det dags för spinning i 45 minuter. Även spinningen skulle Jenny leda, och hon gjorde det riktigt bra. Var länge sen jag körde spinning senast, var nog i högstadiet en gång, så 12 år sedan. Började med att ställa in cykeln och slöcykla lite medan alla tog plats i rummet. Vi inledde med en 5 minuters uppvärmning, efter den var jag genomsvett och ville bara lägga ner och gå hem. Men hade inget val, fick fortsätta trampa. 5 minuter till passerade och nu var jag döende, svetten rann, händerna halkade på styret för det var så blött, en stor pöl med svett på golvet under cykeln. Men det fanns ingen återvändo. Trampade jag på i ytterligare 35 minuter som en Zombie. Det som gjorde ondast var mina fötter, brände under fötterna av skorna. Fick ganska ont i rumpan också av sadeln, är nog för att man är så ovan vid att sitta på en cykel. När vi var klara så skulle vi gå av och stretcha, höll på att tappa balansen för mina ben var så vingliga.
Men kände verkligen att spinningen har bränt mycket fett, så ska bli riktigt kul att väga mig imorgon och se om det gav resultat.

Måste verkligen berömma personalen på gymmet. De är så fantastiskt trevliga och glada hela tiden och pushar mig i rätt riktning. När vi var klara med spinningen träffade jag Maria som jag pratade med på Fallens Dagar och gjorde min vägning där man såg fett % i kroppen. Hon var verkligen superglad att jag börjat träna igen. Kommer nog bli riktigt kul att fortsätta träna framöver och bibehålla motivationen med så peppande personer runt omkring sig.

Nu ska jag ta en kort promenad i ösregnet med Tussen och sen ska jag lägga mig, är så trött.


Dagens Träning:
Gymmet: 1 tim
Core: 45 min
Spinning: 45 min


Tv spel och Träningsrådgivning

Körde lite Wii Fit efter jobbet. Det blev 28 minuter step up och 4 minuter rockring. Rockring är verkligen jobbigt för magen, man måste snurra så otroligt mycket. Ska nog försöka använda Wii Fit mer än vad jag gjort den senaste tiden. Bra att man kan köra step up samtidigt som man tittar på tv. Blir lite roligare då.

32 min
Wii Fit

Så var det då dags för första mötet med min träningscoach Eva. Hon var supertrevlig och vi la upp ett träningsschema för hela kroppen som jag ska köra nu ett par veckor och pröva hur det fungerar. Hon var med och visade hur jag skulle sitta och ställa in maskinerna för att få rätt vinkel på kroppen m.m.
Vi pratade inte så mycket om Xtravaganza eftersom det inte var hennes område. Hon bokade istället in mig hos Camilla som ska leda Xtravaganza kurserna, så nästa Torsdag skall jag träffa henne och diskutera om jag ska gå helfart, halvfart och allt annat som jag inte kan så mycket om.
Eva ska jag träffa igen den 12 Augusti, då ska vi utvärdera hur mitt träningsschema fungerat och om vikterna och repetitionerna varit lagom. Då ska jag fråga hur jag ska lägga upp min träning bäst och hur mycket vila jag behöver. Nu har jag kört konstant i över en vecka. Börjar kännas lite slitsamt på kroppen. Kroppen behöver ju återhämta sig lite och särskilt när jag inte rört mig på flera år.

Bild tagen utanför O2
O2 där jag tränar

Dagens lunch blev en smoothie med smak av Nordiska Bär. I böjan var den helt okej, då fick den betyg 3 av 5, men efter hälften började jag tröttna på smaken, så då sjönk betyget till 2. Till sist var jag så trött på den att jag inte orkade suga med sugröret mer för det tog så lång tid. Hällde upp det som var kvar i ett glas och svepte det i en klunk. Efteråt tog jag en morot för att få bort smaken och att magen skulle få jobba lite också.

Nordiska bär
Nutrilett Smoothie Nordic Berries, betyg 2,5 av 5

Igår åt jag en chokladkaka med kola smak som lunchersättning. Ruskigt vad god den var, får betyg 5 av 5. I vanliga fall brukar jag bara trycka i mig liknande godis, men denna åt jag långsamt. Ville njuta av den länge och så blir den nog mer mättande på det sättet. Fler liknande sådana här får det bli.

Riktigt god
Chokladkaka med kola, betyg 5 av 5

Igår kväll gick jag och mamma en guidad tur på Hunneberg (Västerbymad). Det var den blötaste promenaden hittills, vi gick genom en massa våtmark konstant så både skor, strumpor och byxben var genomsura. Men det kändes bra, gav lite träning att kämpa sig fram där även om tempot kunde varit betydligt högre. Kanonväder hade vi och jag hade hoppats på att kanske få se en älg. När guiden var och rekade banan förra Måndagen hade han sett 4 st älgar längs med spåret. Hur vi gick kan ni se om ni följer länken under vad jag tränade igår.

Nu ska jag ut och gå med hunden på en långpromenad så jag inte stelnar till efter gymmet, stretching har alltid varit min svagaste sida.


Dagens Träning:
Wii Fit: 32 min step up och rockring
Gymmet: 1 tim
Promenad: 5,57 km

Dagens lunch

Åkte förbi ICA efter gymmet igår och kollade vad de hade för produkter som man kunde äta under dagarna för att få något i sig. Köpte en chokladkaka, 2 st Hunger Control Smoothie och till sist naturdiet drinkmix. Drinkmixen ser faktiskt supergod ut om man tittar på bilden, som en milk shake. Men kan nog glömma att den smakar så gott, kände att jag måste testa iaf.


Lite mat jag ska testa
Smaskens....hoppas jag

På kvällen tänkte jag att det var dags att testa en smultron & vanilj drink i pulver form. Ska ju trots allt bli något liknande jag kommer äta framöver när jag börjat Xtravaganza. Öppnade första påsen och det luktade rikigt gott. Stod att man skulle blanda i 2-3 dl kallt vatten och sen skaka 10-15 sekunder. Jag tog 2,5 dl för att vara ungefär i mitten, sen skakade jag och hällde upp. Såg nästan ut som en jorgubbsmilk shake. Tog första klunken och det gick bra. Sen när jag tog klunk 2 så blev det stopp, fick kräkningsreflexer och var tvungen att spotta ut det. Försökte flera gånger, prövade till och med att använda sugrör men fick inte i mig mer.
Undrar om jag gjorde något fel, kanske skulle haft mer vatten och spä ut det med, men då hade det blivit ännu mer att dricka eller skakat det ännu mer. Har fått tips om att använda isbitar i glaset, efterlyser gärna fler tips på hur man blandar till en god drink som man kan få ner med lätthet.

Min första Smultron och vanilj drink
Jorgubbsdrink, betyg 1 av 5

Jag väger mig varje morgon och för in min vikt på ett schema för att sporra mig varje dag och se resultat. Imorse stod vågen på 112,8 kg. Helt otroligt, minns inte när jag såg en så låg siffra hittills. Att se vikten minska är nog en av de sakerna som sporrar mig mest.

Började väga mig Torsdagen den 22/8, här kommer mina vikter:
22/8 - 115 kg 
23/8 - 114,7 kg
24/8 - 114,9 kg
25/8 - 114 kg
26/8 - 113,5 kg
27/8 - 112,8 kg

Har tappat 2,2 kg på 6 dagar, detta genom promenader varje dag och 2 gymbesök och ändrade kostvanor.

Mina kostvanor har blivit totalförändrade på en vecka. Tidigare brukade jag dricka 2-3 2 l Coca Cola per vecka, kunde äta 2 påsar chips per vecka. Ofta satte jag i mig en hel påse på en kväll ensam utan problem. Började dagarna med ett par smörgåsar och flera glas mjölk, har alltid druckit mycket mjölk och nu drack jag ungefär 1,5 l mjölk per dag. Till lunch brukade jag jag äte ute 2 dagar i veckan, övriga dagar värmde jag piroger, en portions rätter eller något från frysen. På kvällen åt jag kanske smörgåsar var tredje dag, övriga dagar blev jag mätt av chips eller godis. Under dagarna på jobbet brukade jag även dricka 2-3 33 cl flaskor läsk.
Sen jag bestämde mig för att sluta har jag inte druckit Coca Cola, ätit godis, chips eller något annat onyttigt en enda gång. Det här var den förändringen jag hade tänkt att genomföra fram till Xtravaganzan. Alltså fortsätta äta normal mat och skippa onyttigheterna. Men min hjärna verkade gå in hårdare för detta än jag var beredd på.

De här dagarna har jag ätit 2-3 smörgåsar på morgonen till det drack jag vatten, till lunch igår åt jag 2 morötter, efterjobbet stekte jag lite falukorv och åt en sked potatissallad som blev kvar sen i helgen och sen efter gymmet åt jag frukt. Totalt dricker jag kanske 5 liter vatten under dagarna, det hjälper nog till med mättnadskänslan, för jag har fortfarande inte kännt mig speciellt hungrig. Ska försöka lära mig dricka de där pulverdrinkarna så jag kan ta en sådan till lunch. Känner att jag måste få i mig lite mer energi, eftersom jag tränar ju faktiskt varje dag och är nog inte bra att bara bränna det som finns i kroppen.


Dagens Träning:
Promenad: Guidad tur på Hunneberg (Västerbymad) i obanad träng 4,6 km

Tillbaka i vardagen

Nu var semestern slut och jag har gjort min första arbetsdag igen. Kom snabbt in i arbetet igen och hade snart glömt att det var första arbetsdagen. Kändes precis som vanligt på jobbet. Åkte lite tidigare till jobbet idag så jag kunde gå hem tidigare. När jag kom hem så tog jag med hunden på en promenad vid skidstugan. I början hade jag henne kopplad, men sen släppte jag henne eftersom det var så få personer där. Bara 1 person hade passerat mig på en bra stund. När jag närmade mig skidstugan kom dock en löperska till bakom mig, då trodde min hund Tussen att löperskan ville jaga henne, så Tussen sprang iväg fort som tusan. Jag trodde hon skulle komma tillbaka ganska snart, men när det gått 2 minuter började jag bli orolig. Fick börja springa och tog en stund innan jag kom ifatt löperskan. Då var jag helt slut efter den intensiva löpningen det blev. Var tvungen att stanna med Tussen 30 meter bort, hon stod bara och väntade på att få springa iväg igen. Visade sig att löperskan var ju nästan min granne, bor i huset bredvid. Hon sa att hon skulle stanna så att hon inte jagade iväg hunden mer. Jag fick försöka lura Tussen genom att springa in i skogen, så hon trodde att hon gick fel väg. Då kom hon rusande efter mig och jag fick kasta mig över henne innan hon skulle smita igen. Sen höll jag henne kopplad resten av promenaden. Måste verkligen träna mer på inkallning.
Efter promenaden stack jag ner till gymmet och körde i en timme. Nu känner jag mig nöjd med dagen.

Fick frågan i en kommentar igår om jag inte kunde lägga upp bilder på mig, dels kan det vara kul för mig själv att dokumentera viktnedgången jag förhoppningsvis kommer göra, och så kan det vara roligare för er att se en bild än bara massa text. Hade tänkt samma tanke, men tänkte spara bilderna tills jag nått min målvikt, för att kunna jämföra före och innan. Men va tusan, har inget att skämmas för, så här ser min kropp ut och har ingen annan än mig själv att skylla. Här är bilderna på hur jag ser ut nu, och nästa gång kommer ni inte behöva wide screen om några månader när ni ser de nya bilderna hoppas jag. :) Förhoppningsvis sporrar bilderna mig att kämpa mig igenom detta så jag kan vara stolt nästa gång jag postar bilder på min kropp.

100725 Framsida 100725 Sida 115 kg
100725 vikt ca 114 kg

Försöker hålla nere på maten för att förbereda mig inför Xtravaganzan då jag inte kommer få äta så mycket ändå. Har väl fortfarande inte de bästa rutinerna för hur, vad och när jag ska äta, men kommer förhoppningsvis lära mig det framöver. Igår var jag och en kompis på Överby och gick lite i affärer, vi passade på att åka till McDonalds och åt lite mat. Jag tog en grilled chicken ceasar sallad med vatten. Jag skippade dressingen, så blev sallad, kyckling, krutonger och en bit bröd. Kändes nyttigt och lite annorlunda mot vad jag brukar äta i vanliga fall. Men för säkerhetsskull så gick jag en promenad till senare på eftermiddagen. Gick ut med hunden först så hon fick göra sitt, sen gick jag ensam på en promenad för att kunna gå i min egna takt. Hade tänkt att ta mig till skidstugan och gå milen spåret. När jag kom in på milen spåret visade det sig vara en igenväxt kostig. Den kostigen ledde till en grusväg och där tappade jag bort skyltmarkeringen. Lika bra var väl det, för den kostigen ville jag inte gå på i 1 mil. Hamnade till sist på Edsvägen på andra sidan skogen, inte alls vad jag tänk mig. Men gick 11,25 km och det blev ju drygt 1 mil, det hade jag iaf planerat. Trist bara att det ösregnade, men hösten är på antågande så är lika bra att vänja sig vid att det inte är sol varje dag.

Nämnde tidigare att jag skulle försöka hitta ett par bättre skor att gå promenader i än de som jag har till vardags. Fick lite ont i fötterna och benen av de vanliga skorna. Åkte till Stadium i helgen och hittade ett par joggingskor som jag tyckte var sköna, när jag hade bestämt mig för ett par bra skor så såg jag att det fanns en avdelning med skor som heter "Walking". Undrade vad det var för skillnad på dem, så jag letade upp ett par skor som passade mina fötter och jag föll pladask. Enormt mycket skönare än joggingskorna. Sulan var lägre och sidorna kändes inte lika kraftiga och skorna var lättare. Så jag slog till på ett par walking skor, och efter att ha gått ett par promenader med dem så är jag mycket nöjd.

Walking skor
Mina nya walking skor. (Inköpta på Stadium)

Ps. Gick över 28 000 steg igår. Mycket nöjd! :)

Dagens Träning:
Promenad: 7,6 km 
Gymmet: 1 tim

Varje steg räknas

Fick tips om att använda stegräknare under dagarna och ha en målsättning på hur många steg jag ska gå innan jag lägger mig. Jag fick faktiskt en stegräknare i julklapp från jobbet för någon jul sedan (året efter fick vi en chokladask, var vi för smala?!), så nu har jag letat upp den och den fungerade fortfarande.
Min målsättning är att gå 10 000 steg per dag, men kommer jag upp till 15 000 steg så är jag mycket nöjd. Nu gäller det bara att komma ihåg att använda den varje dag också.

Idag är det sista dagen på semestern och imorgon börjar jag jobba igen. Hoppas jag lyckas kombinera jobbet med träningen. Jag jobbar ju vanligtvis 8-17, så när jag kommer hem så får jag ta ut hunden på en promenad och sen försöka aktivera mig en timme varje dag. Via jobbet så får jag bada en gång per vecka och betala 10 kr för det, resterande står jobbet för. Har inte utnyttjat denna förmånen tidigare. Men nu ska jag försöka komma iväg en gång per vecka och simma lite. Dock så håller inomhusbadet på Älvhögsborg stängt till den 30 Augusti, så avvaktar till September med detta.
För övrigt planerar jag att gymma 1 dag, Xtravaganza 1 dag (med ev. lite gym, vet ju inte ännu vad vi gör på träffarna), gruppaktivitet 1 dag (typ spinning) simma 1 dag. De övriga 3 dagarna ska jag försöka komma iväg på en långpromenad, eller kanske en extra dag i gymmet. Vet ju ännu inte hur mycket jag kommer orka när jag väl sätter igång med Xtravaganza. Känner att jag behöver nog gå på något gruppass varje vecka. Det är inte så kul att gå runt på gymmet och träna ensam, behöver någon att träna tillsammans med och då är ju gruppträning ett bra alternativ.

Jag cyklade till jobbet förut när jag körde taxi, för då hade jag möjlighet att ta taxibilen hem på lunchen. Men tyvärr blev det en nackdel när jag började på kontoret. Nu måste jag ta bilen eller 4-hjulingen till jobbet. Jag har 1 timmes lunch och ska jag cykla hem på rasten kommer jag spendera 40 min av rasten på att ta mig fram och tillbaka och vara genomsvett, sen har jag knappt 20 minuter på mig att ta ut hunden och få något i magen. Ibland tar jag med hunden till jobbet, men inte alla dagar jag kan göra detta. Men ska nog försöka ta med henne lite mer till jobbet framöver. Sparar även en hel del pengar på att ställa bilen, och nu kommer det vara ett stort vägarbete på Stallbackabron i 2 år, vilket kommer leda till köer när jag ska till och från jobbet.

Fick en glad överraskning imorse när jag vägde mig. Nu stod vågen på 114 kg, 1 kg mindre än för 4 dagar sen. Hade lite dåligt samvete igår efter att vi grillat och jag åt 1,5 köttbit och potatissalld. Men gick en promenad efter maten så kanske förbrännde allt på den, lyckades även gå över 16 500 steg igår. Ska strax gå iväg på dagens promenad och inviga mina nya skor jag köpte igår.


Dagens Träning:
Promenad: 6,1 km och 11,25 km


Promenader, roligare med Sportypal

Har gått en lite längre promenad varje dag denna vecka, utöver de vanliga korta jag brukar gå med min hund. Det är betydligt roligare att vara ute och gå när jag kan "spela in" vägen jag går på min mobiltelefon. Det är kul att sitta och titta på resultatet sen när man kommer hem, hur långt man gick, och vart man gick, hastigheter m.m. Så ni som har en telefon med Android skaffa programmet Sportypal om ni vill kartlägga era motionsturer. Efter att jag gått promenaden så för jag över resultet till deras hemsida och sen delar jag det på Facebook, hur enkelt som helst.
Ska försöka komma ihåg att lägga in länkar till mina promenader här på bloggen också. Här är de första promenaderna jag har gått:

Sportypal som jag har när jag är ute och går
Lördag 24/7 
Fredag 23/7
Torsdag 22/7
Onsdag 21/7
Tisdag 20/7 - Här gick vi en promenad på berget i obanad träng. Batteriet tog slut, så sista kilometern kom inte med.
Måndag 19/7

När jag vägde mig imorse så hade jag gått upp 2 hg jämfört med gårdagen. Men efter promenaden så hade jag gått ner 6 hg. Så det ger resultat att gå, även om man inte kör någon powerwalk. Har haft med mig hunden på alla promenader, då är det inte så lätt att gå snabbt. Ibland vill hon stanna och lukta eller kissa. Men hon har faktiskt travat på bättre och bättre för varje promenad. Men jag ser på henne att hon är helt slut när vi kommer hem. Så ska jag gå runt milen ska jag nog lämna henne hemma.
Tror att jag ska åka iväg och köpa bättre skor som man kan gå i. De jag har nu är ett år gamla och mönstret i sulorna börjar bli utslitet. Tror att jag inte sliter lika mycket på min ben och knän om jag får skor som fjädrar lite bättre när jag går.

Ett annat tips när man går är att ha musik i öronen. Har inte varit så mycket för det förut, men har testat att använda det head setet jag fick med när jag köpte min telefon och jag är mycket nöjd. Tänker inte så mycket på hur långt jag går. Nackdelen är att jag hör inte heller när det kommer cyklister bakom mig. Så ibland har jag nästan fått kasta mig åt sidan med hunden när de bara dyker upp bakom ryggen. Finns det inte ringklockor på cyklarna nuförtiden?

Promenad vid skidstugan
Bild från dagens promenad när vi gick på löparspåren vid skidstugan.


Ny blogg, nytt liv

Hej på er, kan börja med att introducera mig, jag heter Johan och bor i Trollhättan tillsammans med min hund Tussen. Jag arbetar som trafikledare på Tunabergs Taxi här i Trollhättan. På fritiden spelar jag mycket dataspel och då främst World of Warcraft. Har tillbringat många dygn med det spelet sedan det släpptes för ett par år sedan. I övrigt har jag inga särskilda saker för mig på fritiden.

Varför startar jag då denna blogg? Jo, jag känner att jag vill skriva och dela med mig av mitt "nya" sundare liv. En kort bakgrund till detta ska ni få också. Under skoltiden fram till och med gymnasiet så spelade jag mycket bandy, var bandydomare och tränade på gym ett par ggr varje vecka. Jag kände mig hyffsat vältränad, men så fick jag sommarjobb på McDonalds i kombination med att jag la av med bandyn. Drack väl lite för mycket Coca Cola och blev en del hamburgerluncher för mycket, samtidigt som jag slutade röra på mig varje vecka. Jag gjorde min värnplikt i 15 månader, men tyvärr var den inte tillräckligt tuff (konditionsmässigt) för att jag skulle behålla min någorlunda vältränade kropp. Efter lumpen fortsatte jag ett par år på McDonalds, innan jag började köra taxi och hamnade till sist som trafikledare på Tunabergs Taxi. Mina matvanor blev sämre och sämre, jag rörde mig inte mycket och det gav resultat på min kropp.

Nu väger jag ca 115 kg, och nu under sommaren fick jag nog när jag besökte O2's bord under Fallens Dagar. De hade en våg där man kunde mäta sin fettmängd. Jag tänkte att det kan väl inte skada att väga sig och när jag fick se resultatet blev jag inte förvånad. Min fettmängd var 32.1% av mig, hela 37 kg av min vikt. Rekommenderat fettmängd var 8-20%. Nu måste något hända, kan inte hålla på att slänga i mig ett par chipspåsar i veckan, slarva med kosten och inte röra mig. Ett par dagar senare gick jag in till O2 här i Trollhättan och idag är jag medlem.


                                                              O2 där jag har börjat träna

Körde första gympasset idag efter att ha blivit medlem, kändes riktigt kul. Nästa vecka ska jag på träningsrådgivning på O2. Då ska vi gå igenom Xtravaganza som är en viktminskningskurs som de anordnar. Vet inte så mycket om den ännu, men man ska tydligen enbart dricka vatten och äta pulver och på så sätt gå ner ordentligt i vikt. Mer info om detta kommer jag skriva om längre fram när jag vet mer om det.

Mitt första mål är att nå en 2-siffrig vikt, efter det så är det dags att sätta nya mål. Hoppas jag kommer lyckas, men det kommer inte bli lätt. Har under den senaste veckan inte ätit varken godis eller chips och när jag var och handlade så blev jag riktigt sugen. Men jag har bestämt mig att nu får det vara slut. Köpte faktiskt morötter och vindruvor och lite naturgodis istället. Kändes skönt när man kommit ut ur affären. Har under veckan gjort minst en längre promenad med hunden varje dag och idag så körde jag ett pass på gymmet, så känns som jag fått en bra start, nu gäller det bara att hålla ut och köra på.

 


RSS 2.0