Ny blogg

Jag har anmält mitt intresse för att bli bloggare för Xtravaganza. I förra veckan hörde de av sig och jag har fått äran att börja blogga för dem. Detta kommer innebära att jag kommer fortsätta blogga på en ny adress fortsättningsvis.

Nu hittar ni min blogg på Http://www.xtravaganzablogg.se/johan

Http://www.xtravaganzablogg.se hittar ni även de andra Xtravaganza bloggarna: Jenny, Ellen och Jessica.


Hårigt värre

Idag åkte jag till mina föräldrar på förmiddagen. Tussen har haft problem med att hon tappat väldigt mycket utav sin underpäls i drygt en månads tid. Men efter att jag var hos vetrinären sa hon att det inte var något farligt, utan bara naturligt att hon tappade den pälsen. Jag har borstat och borstat och fått loss hur mycket päls som helst. Men har haft svårt att borsta magen, då hon är lite håröm där.

Så nu hjälptes jag och mamma åt att borsta Tussen. Jag höll henne och mamma borstade. Gick faktiskt riktigt bra, och det lossade otroliga mängder hår. Nästan så man kunde göra en kudde av allting. Hon blir bara smalare och smalare för varje gång hon borstas. Men nu hoppas jag att vi har fått bort det värsta av all lös päls.


Så mycket borta, men lika mycket kvar

När jag kom hem så tänkte jag ta cykeln till jobbet och sen vidare till gymmet för att hinna med att köra ett pass innan 16 då de stänger. Men det började att ösregna, så blev mycket tveksam till att cykla. Övervägde att ta  bilen, men gick in en stund för att avvakta om regnet skulle minska. Efter 20 minuter hade regnet upphört, ibland ska man ha lite tur.

På gymmet körde jag mitt vanliga pass på maskinerna. Körde lite mer vikter än vad jag har inlagt i mitt program, men orkade inte lika mycket som igår. Konstigt att det kan variera så mellan dagarna.

Har gjort en helgalen grej idag som jag aldrig trodde jag skulle göra. Men nu är jag så taggad och motiverad så jag kör på bara. Fortfarande lite hemligt, tänker berätta mer om det i nästa vecka. Tills dess får ni vara nyfikna. 


Dagens Träning

Gymmet: 1 tim

Tuff start på helgen

Igår kväll så gick jag först ut med hunden på en promenad så hon var rastad och klar. Därefter så lämnade jag henne hemma och tog med mig gåstavarna och började gå. Hade inte riktigt koll på vart jag skulle gå i förväg så gick bara dit näsan pekade. Hamnade till slut inne i centrum och fortsatte vidare mot kyrkogården på Kronogården. Där besökte jag mormors grav som jag inte varit vid på väldigt länge. Kyrkogårdar är inte min favoritplats så därför blir det inte många besök på dem.

Sen kände jag att det var dags att börja vända hemåt igen. Tog vägen runt Hjortmossen där jag bodde förut och gick sedan längs med kanalen hem. Det småregnade under hela promenaden så min träningsoverall var helt blöt när jag kom hem. Väl hemma så satte jag på Tussen kopplet och fortsatte direkt ut för ytterligare en promenad med henne. Började hosta och nysa nu så var rädd att jag gått och dragit på mig en förkylning när jag gått omkring i våta kläder.

Blev totalt en promenad på drygt 13 km, längsta promenaden hittills. Eftersom jag gick med stavar så kändes det ännu mer i kroppen efteråt. Det var en sån skön känsla när jag väl var klar med allting. Gick ut trots att regnet hängde i luften, skulle jag aldrig gjort för några månader sedan.


Läser igenom Xtravaganza tidningen och dricker en vaniljdricka

Idag skulle jag egentligen följt med mina föräldrar till stugan och fortsatt måla. Men när jag pratade med dem imorse så kände jag mig väldigt trött efter gårdagens promenad och lite småkrasslig i halsen. Så idag fick de åka själva, men min syster skulle komma dit och hjälpa dem istället.

Istället tog jag det lite lugnt på morgonen och när jag väl tog ut Tussen på en promenad så kände jag att energin började återvända till kroppen igen. Måste varit att jag rörde på mig plus att jag fick i mig lite frisk luft. Skrev tidigare i veckan om att ett av mina sätt att öka min rörelsetid var att cykla till gymmet på helgerna, så sagt och gjort så tog jag cykeln till gymmet. Tog ca 15 minuter att cykla dit, tar ca 7 min med bil. Så inte så farligt mycket längre tid.

Var ordentligt uppvärmd efter att först ha gått en promenad med Tussen och sen tagit cykeln till gymmet. Så denna gång var det bara att köra på, och vilken omgång det blev på maskinerna. Jag ökade vikterna på i stort sett alla maskiner jag körde. Kände verkligen att jag pressade kroppen idag och efteråt så kände jag mig mycket nöjd över att lyckats prestera så bra trots att jag var lite småhängig imorse.

I receptionen på gymmet så låg det en Xtravaganza tidning som jag tog med mig hem för att läsa igenom. Var ett stort reportage om deras bloggare Jenny. Hon har verkligen varit en av de som inspirerat mig mest till att komma igång med Xtravaganza. Ni hittar hennes blogg på http://www.xtravaganzajenny.se.

På hemvägen så cyklade jag en liten omväg igenom stan för att få lite extra km på resan. Jag bor i ett bostadsområde där vägen går som fyrkant runt alla hus och jag bor på toppen av det området. Så jag fick en liten galen idé när jag började närma mig hemmet, jag skulle köra lite tempocykling i backen upp till mig. Första uppförsbacken gick trögt, men sen när jag kom till mitt hus så vände det neråt och jag kunde rulla ner för backen. Sen fick jag upp farten i uppförsbacken igen, blev totalt 5 varv runt bostadsområdet. Mycket nöjd med lite tempoträning.

Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen och lyssna på lite mental träning och sen blir det nog lite filmtittande. Började se på Tillbaka till Framtiden trilogin i förra veckan, ska se film nummer 2 i serien nu.


Dagens Träning
Cykling: 4,47 km till gymmet, 7,73 km till hemmet
Gymmet: 1 tim

Stavar, mina 2 nya vänner på promenader

Denna veckan härjar förkylningarna på jobbet och det ledde till att vi fick förarbrist. Fick själv hoppa in på ett pass och köra ett par turer under förmiddagen. Det är kul att få vara ute och träffa kunder och se sig omkring igen. Nästan alla kunder är så glada när man kommer och ska hämta dem på färdtjänstresan eller sjukresan. Ibland är man den enda personen de träffar under hela dagen, så vissa kunder vill aldrig sluta prata, medan andra sitter helt tysta. Man får anpassa sig till varje kund och avläsa hur han/hon vill ha det.


Strax innan körpasset kör igång

Har varit lite sugen på att testa på stavgång då jag tror det kan öka min rörelse i kroppen medan jag promenerar. Dock så är det ju lite pensionärsvarning på detta då de flesta jag ser gå med stavar är pensionärer. Men bryr mig inte så mycket, utan kör på ändå. Pappa hade ett par stavar han inte använder, så har lånat dem.

Började med att gå med stavarna framför mig. Fick lite lätt håll för första gången på en promenad när jag var ute och gick. Blev även mer ansträngd när armarna jobbade mer aktivt. Dock så kändes det inte helt perfekt att gå på detta sätt. Efter att ha pratat med mamma så sa hon att man ska använda stavarna till att skjuta ifrån med istället för att ha dem framför mig. 

På andra promenaden så testade jag med att gå med stavarna bakom mig och bara ha dem att pressa ifrån när jag går. Vilken skillnad det blev, nu känns hela rörelsen mycket mer naturlig. Farten på promenaden ökar när man pressar ifrån hela tiden med stavarna.


Skidpremiär? Nej, stavgångsdax.

En av uppgifterna jag ska göra innan nästa Tisdag är att lista 3 saker som jag tycker bäst om mig själv. Så här kommer min lista.
1. Att min motivation är så bra. Trodde aldrig jag skulle klara av att enbart äta pulver. Någon liten godisbit hade jag räknat med skulle slinka ner, men icke.
2. Att jag blivit så pigg och glad sen i somras. Allting känns så mycket roligare nu och livet går i medvind.
3. Jag tycker om mitt utseende mer och mer. Min mage som har varit alldeles för stor de senaste åren har börjat försvinna och dubbelhakorna likaså.


Dagens Träning
Promenad med stavar: 13,41 km


-20 kg, dags för belöning!

Den senaste veckan känns det som kilona rasar av mig. Känner mig oerhört peppad just nu och det mesta går min väg känns det som. Idag nådde jag 95 kg, så tappat sedan den 22 Juli är nu -20 kg. Sitter och jämför bilderna jag tagit vid varje -5 kg, och från 100-95 kg så är det nog den största förändringen hittills. När jag når mitt mål så kommer det en sammanställning med bilder så att man enkelt kan jämföra hur jag såg ut vid mina olika viktstadier.

 

För att fira -20 kg så har jag bokat en biljett till Robert Gustafssons jubileumsshow på Rondo den 28 Oktober. Sedan jag läste om showen för första gången har jag varit sugen på att få besöka den, så nu slog jag till idag och köpte en biljett som en belöning till mig själv för att jag lyckats hålla motivationen uppe.



En av uppgifterna jag fick i hemläxa till nästa Xtravaganza träff var att tänka ut 3 situationer i mitt liv där jag kan öka min rörelsetid. Har funderat lite och här kommer mitt svar.
1. Om jag går upp 10 minuter tidigare på morgonen, så kan jag ta 10 minuter längre promenad med Tussen på morgonen. Blir drygt 1 km längre morgonpromenad.
2. Om jag tar cykeln till gymmet de gånger jag tränar på helgen så blir det ett par km cykeltur istället för bilkörning. Funkar bara på helgerna tyvärr, för på vardagarna så kan jag inte vara borta för länge från Tussen. Vill inte att hon är hemma ensam för länge på dagarna.
3. Om jag börjar ta promenader med gåstavar så rör jag armarna mer aktivt, vilket leder till mer träning på samma tid.

Ska iväg på ett Easy Line pass och därefter ett Kettlebells pass ikväll, vilket innebär att jag hunnit med att utföra ytterligare en av hemuppgifterna. Styrketräning på 30 min med 5-10 min uppvärming.


Dagens Träning
Easy Line: 40 min
Kettlebells: 55 min


Badpremiär

Direkt när jag kom hem från jobbet bestämde jag mig för att ta en rask promenad med Tussen. Det börjar bli lite kyligt att vara ute och gå i shorts så jag tänkte att jag testar min träningsoverall som jag hade när jag spelade bandy vid 18 års åldern. Testade den i våras, men fick knappt på mig byxorna då och jackan var supertight. Nu satt den nästan perfekt på mig. Tur jag inte åkte och köpte en ny i våras, nu sparade jag lite pengar när jag krymper i mina kläder.

Blev en promenad på nästan 5 km, blev lite varm. Men svettades inte så mycket. Så den kanske inte räknas till veckans hemuppgift, eftersom jag skulle svettas i 20 min. Får försöka gå lite snabbare nästa gång.


Nu passar min IFK Vänersborg träningsoverall igen, efter att ha varit för trång i våras.

Idag var det då dags för att ta premiärdoppet för iår. Lyckligtvis för mig så var det inomhus i en bassäng på ca 27 grader, slipper man frysa utomhus. :) Jag började simma på direkten och det kändes riktigt bra, trots att jag inte simmat på flera år. Men efter 400 meter fick jag krampkänningar i vänstra vaden. Så fort jag sträckte ut den ordentligt så fick jag kramp. Fick simma med resten av kroppen istället och det benet fick bara plaska efter. Efter ytterligare 100 meter small det till i andra vaden. Nu började det göra riktigt ont i vaderna när jag skulle ta ordentliga bentag.

Men hade bestämt mig för att simma minst 1 000 meter, så var bara att kämpa vidare. De sista 200 metrarna gick inte snabbt, men till slut hade jag avverkat sträckan. Det tog mig 45 minuter. Detta resultat borde jag kunna förbättra avsevärt under hösten. Planerar att simma 1 gång per vecka, mitt jobb subventionerar ett besök på badet per vecka. Jag behöver bara betala 10 kr och så bjuder de på resten. Har aldrig utnyttjat det under mina 3 år på jobbet, men nu ska det bli ändring på det.

Efteråt gick jag in i bastun en kortis. Var så ruskigt varmt så fötterna brändes på golvet och mitt halsband blev glödhett och gav mig nästan brännskador på halsen. Ska tänka mig för nästa gång och ta av det innan jag bastar. Kan vara bra att sitta där en stund efteråt så jag mjukar upp musklerna i värmen.


Behövdes inte användas som tur var, i bakgrunden är badet, Älvhögsborg

Måste nog träna mer mental träning för jag sitter hela tiden och tänker att när jag väl får äta så inleder jag med en pizza, dan efter blir det hamburgare, sen blir det Fläsk med löksås etc. Kan inte fortsätta så, då kommer jag att bli som förut igen. Måste börja tänka i nya banor och bryta mitt mönster och istället tänka på allt annat som jag kan äta istället för snabbmaten.


Kan verkligen hålla med deras reklambudskap, men nu måste jag motstå den!

En sak som jag la märke till under Xtravaganzaträffen igår att det är väldigt många som har börjat läsa kokböcker och drömma om maten som ska tillagas när det blir dags att äta igen. Jag har själv börjat kolla på en massa recept på internet och bestämt att jag ska laga det när jag får äta. När man inte får äta mat, så sitter man alltså och tittar på bilder och drömmer sig bort. Nu är det bevisat. :)


Ska troligen köpa den här kokboken när det börjar bli dags för upptrappningen.

Xtravaganza har ett par olika kokböcker med olika recept och fakta om maten. Har bläddrat igenom en bok under tiden jag suttit och väntat på ett gympass. Lutar åt ett köp när det väl blir dags att trappa upp maten igen.


Dagens Träning
Promenad: 4,76 km
Simning: 1 km, 45 min


Första gruppträffen

Idag så träffades vår viktminksningsgrupp på Xtravaganza för första gången. Tidigare har jag haft en individuell träff med min coach, så detta blev träff 2. Vi ska träffas totalt 12 gånger under hösten och sen övergår intensivkursen till lifetime kurs med 2 träffar i månaden.

Vi var alla i olika faser i viktminskningen. En del hade precis börjat, medan några hade börjat äta mat igen. Kul för då får man höra hur det går i de olika faserna. Det första som slog mig var att alla var betydligt smalare än jag trodde innan. Såg på Biggest Loser på tv 4 igår och hade räknat med iaf någon i den storleken på kursen. Men de som går intensiv ska ju bara ner 10-20 kg så därför var alla betydligt smalare än jag trodde.

Vi inledde med att presentera oss och berätta om hur det går för oss, varför vi vill gå ner i vikt m.m. Spännande att höra de olika berättelserna som varje deltagare hade att berätta. Vi var alla i olika åldrar och faser i livet, riktigt bra att det är en sån blandad grupp. Hade inte varit lika effektivt om alla hade varit som mig, kille på 27 år.

Efter det så visade Camilla lite bilder på väggen. Hon förklarade de olika programmen Xtravaganza har, Helfart, Upptrappning, Halvfart och senare Jämnvikt.

Jämnvikt kommer bli den tuffaste biten. Det kan ta 2-3 år att få kroppen att förändra sina vanor. Tänk dig att du går i affären, du går nästan alltid samma väg med vagnen, förbi samma hyllor, plockar på dig samma sorts mat, vecka efter vecka. Nu gäller det att hitta en ny väg i affären och ta nya varor.

Ett bra exempel på hur svårt det är att bryta en vana är att du ska gå från högerhänt till vänsterhänt. Skriv ett ord med din rätta hand (i det här fallet höger), skriv sen samma ord med vänster hand. Hur snyggt blir det och hur mycket längre tid tar det att skriva det ordet?! Sen ska du fortsätta att enbart använda vänsterhanden, om 2-3 år så har du vant kroppen vid att skriva med vänsterhand och då kan du skriva lika bra som med högern. Lika lång tid tar det för hjärnan att ställa om från nuvarande kropp, till en ny mer aktiv kropp och allt vad det innebär.

Nu har jag avslutat min första veckas hemuppgift med att skriva vad jag njuter av varje dag, så nu fortsätter jag bara njuta av livet utan att skriva upp det i bloggen hela tiden. Ny hemuppgift till nästa träff blev att:
- Lyssna på mental träning cd skiva spår 2, 5 ggr.
- Skriva ner 3 saker som jag tycker bäst om hos mig själv.
- Tänka ut 3 situationer där jag kan öka min naturliga rörelsetid.
- En styrketräning på 30 min, med 5-10 min uppvärmning.
- Ta två raska promenader och se till att svettas i 20 min av dessa.

Ska inleda redan ikväll med att lyssna på spår 2 på cd skivan. Jag kommer senare i veckan skriva ner 3 saker som jag tycker om hos mig själv och 3 situationer där jag kan förbättra min naturliga rörelsetid. Styrketräning kör jag regelbundet på gymmet, för säkerhetsskull så bokade jag in Kettlebells passet på Torsdag. Så vet jag att det blir gjort. Två raska promenader ska jag också hinna med, får lämna hunden hemma då eftersom hon har en vana att stanna och lukta för mycket och sinka min fart.

Imorrn ska jag kanske iväg och simma för första gången på evigheter. Måste bara testa om mina badbyxor passar, har inte använt dem sen förra sommaren.


Dagens Träning
Ingen fysisk, bara mental

En dag kvar

Idag fick jag mitt välkomstbrev med en påminnelse om att imorgon drar Xtravaganza igång på allvar med våra gruppträffar. Såg att det var 9 mottagare av mailet så vi blir 9 i gruppen verkar det som. Ser verkligen fram emot att få komma igång nu. Ikväll ska jag läsa igenom boken jag fick på första personliga träffen med min coach. Ska  även lyssna på cd skivan en gång till, blir 9:e gången jag hör första spåret på den skivan. Blir kul att få kunna gå vidare till nästa spår snart.


Imorse vägde jag 96,8 kg så har "bara" 16,8 kg kvar nu till mitt mål. Men flera personer börjar säga att jag gått ner så mycket att jag borde stanna vid 90. Annars kanske jag blir för smal. Jag satte upp 80 kg som mål eftersom jag gick på BMI skalan och då var min normalvikt ca 84,5 kg. Därför tänkte jag at pressar jag ner mig till 80 kg så har jag lite marginal när jag automatiskt kommer gå upp ett par kg direkt när jag börjar äta igen och kroppen fylls upp med vatten. Just nu har jag fortfarande 80 kg som målvikt, men får kika i spegeln ordentligt vid 90 kg och se om jag vill bli smalare eller ej.

Har även hunnit med att köra ett Step up styrke pass under förkvällen. Hoppade över Power Yogan idag för att hinna med att förbereda mig inför imorgon.

Idag njuter jag av: När jag fick välkomsmailet och insåg att nu är det på riktigt och nu börjar vi.


Dagens Träning
Step up styrka: 55 min

Effektiva helger

Känns som jag hinner med så oerhört mycket på helgerna nu sen jag började motionera och sluta spela World of Warcraft (wow). Wow är mycket roligt och har lärt känna många trevliga personer genom det spelet, som jag nu har kontakt med via forum och Facebook. Dock finns det inget slut på spelet utan man kan alltid förbättra något och bli lite bättre.

I samband med att jag började träna insåg jag att jag var tvungen att göra ett val för att hinna med. Skulle inte hinna träna så mycket som jag nu gjort om jag fortfarande hade spelat wow. Eftersom det ändå inte skedde mycket i spelet under sommarmånaderna så var valet ganska lätt att ta en paus från spelet. Just nu känner jag inget sug alls efter att börja spela igen, men senare i höst/vinter så kommer nästa expansion komma. Då kommer det bli svårare. Vid de andra expansionerna har jag stått utanför affären och köat i 6 timmar för att bli bland de första i kön och få spelet direkt när det släpps vid midnatt. Sen har jag haft ett par dagars semester så jag kunnat spela oavbrutet.

Har inte bestämt mig än om jag kommer aktivera mitt wow konto igen i samband med nästa expansion. Får fundera ett tag till på det.

Idag har jag hunnit med en massa. Började med att ta med Tussen på en promenad bort genom Strömslund, Torsered och så tillbaka hem igen. När jag kom hem så oljade jag in köksbänken och hängde upp lite tvätt. Tur att det är så fint väder, då kan det hänga ute och torka. Går både snabbare och så luktar det gott när det har soltorkat.



Förra veckan ställde jag av fyrhjulingen så jag kan spara lite pengar på försäkringen under vinterhalvåret. Eftersom jag är ensam så har jag inte längre lika stort behov av två fordon som jag hade för något år sedan då vi var två stycken. Men vill fortfarande behålla fyrhjulingen eftersom den drar mindre bränsle än bilen och är praktisk att ta till jobbet under sommarmånaderna.

Nu var det så dags att göra fyrhjulingen vinterfin, passade även på att ta cykeln och bilen. Dammsög bilen i förrgår, så nu var det dags att ta utsidan på bilen. Den blev ganska smutsig under alla Tisdagar vi var uppe på berget och vandrade, bara grusvägar där uppe. Det jag har kvar på bilen nu är att ta vindrutorna så de blir rena och fina. Men det gör jag senare i eftermiddag när det är mer skugga.

Sen ska jag smörja in fyrhjulingen och cykeln så de inte börjar rosta när de blir stående i garaget över vinterhalvåret.

Nu ska jag ta ut Tussen på en promenad till innan det bär av mot gymmet för ett Easy Line pass. Ha det så gott.

Idag njuter jag av: Att jag hinner med så mycket


Dagens Träning
Easy Line: 35 min
Promenad: 6,25 km

Dragkamp

Idag inledde jag dagen med en lite längre morgonpromenad med Tussen. Sen kom mina föräldrar och hämtade mig och vi begav oss till stugan för lite mer målning.

Idag har jag målat ett andra lager av den ljusgrå färgen på vindskivorna och sen testmålade jag lite mer den lite mer mörkgrå färgen på väggen. Kan nog bli fint när det blir färdigmålat.


Testmålar ett par av väggbrädorna för att se färgskillnaden mellan grå och grå

I somras påbörjade jag arbetet med att riva ner en enbuske och dra bort mossan från berget. Det slutade med att rotvältan blev liggande nedanför berget med alla rötter som satt fast i marken. Idag bestämde jag mig att nu måste den bort. Försökte först hugga och hacka loss alla rötter innan jag tröttnade. Tog spettet och böjde och bände i roten. När jag fått loss den lite mer så gick jag och hämtade ett rep och satte fast i roten.

Sen var det en dragkamp för att orka dra ut den i skogen. Det som var extra jobbigt var att alla små minirötter låg ner i gräsmattan och bromsade. Lyckades dra den 5 meter innan det blev för tungt. Pappa försökte först hugga av alla rötter, men det var för många så det gick inte att få bort dem. Sen tog vi tag båda två i repet och drog. Då gick det betydligt lättare att få fart på den. När farten väl var uppe så var det inte så tungt att dra ut den i skogen.


Dragkamp mot en stubbe, den ska ut i skogen


Och så en liten bit till.....

När det började bli dags att åka hem så tog jag och mamma med oss Tussen och började gå i förväg. Pappa hade lite att avsluta innan han kunde åka. Vi gick lite på den nya strandpromenaden de byggt vid vattnet. Dock verkade den inte helt klar ännu då vi kom till flera återvändsgränder och fick gå tillbaka en bit igen. Vi hann gå 6,5 km innan Pappa hann ikapp oss med bilen.

 
Fick till en riktigt bra närbild av fjärilen utan att den flög iväg, sen upptäckte mamma att den var död.

Idag njuter jag av: Att stugbygget går mer och mer framåt för varje besök


Dagens Träning
Promenad: 3,78 km och 6,58 km
Målning och trädgårdsarbete hela dan

Ansiktsförändringen syns mest?

Fler och fler på jobbet har börjat kommentera att de ser på mig att jag gått ner i vikt. Jag tycker att det syns i ansiktet att det blivit smalare och att kinderna inte är lika tjocka längre. Men känns som magens storlek minskar väldigt långsamt, visst har den blivit lite mindre, men syns inte alls lika mycket som ansiktsförändringen. Dock ska väl den också försvinna så småningom hoppas jag.

Vad tycker ni, syns det någon skillnad på ansiktet? Slänger in 3 bilder, en på hur jag ser ut nu, en hur jag såg ut för ett halvår sedan och en på hur jag såg ut när jag slutade gymnasiet och fortfarande tränade och var smal.


Dagens ansikte 3 September 2010


18 Mars 2010, fullt upp på jobbet


Skolresan i 3:an gymnasiet, Maj 2002 tror jag det var. (ps. tror det var en S tröja mot nuvarande XXL...)

Längtar så tills Tisdag då vi ska träffas för första gruppträffen med Xtravaganza. Ska bli så spännande att se vilka de andra i gruppen är och hur det går för dem med viktminskningen. De kanske har några goda råd att dela med sig av. Just nu så känns det som jag är väldigt ensam om att gå ner i vikt med Xtravaganza, men vi bör väl iaf vara runt 10 st i gruppen som håller på med samma sak.

Idag njuter jag av: Det vackra vädret


Dagens Träning
Gymmet: 1 tim


Mumsigt recept

Såg ett recept på ICA nu i veckan från den kampanjen de kallar "Billiga veckan". Såg ruskigt gott ut. Brukar inte laga så mycket mat från olika recept. Kör mest de enkla sakerna man kan köpa färdiga och värma. Men denna rätt ska jag tillaga sen när jag får börja äta mat igen.

Kycklingwok med banan

LÄNK TILL RECEPTET PÅ ICA

Ska nog försöka bli bättre på att tillaga 2-3 måltider på helgen som jag kan frysa in i portioner och äta under veckan. Men det är lätt att säga nu, men svårare att genomföra. Får hoppas min motivation hänger i sig så jag orkar motivera mig själv med att även bli bättre på att laga mat i mitt "nya" liv.

Idag ska jag satsa på återhämtning. Ska lyssna lite på den mentala cd skivan och sen ska jag somna tidigt förhoppningsvis.

Idag njuter jag av: Att vakna någorlunda utvilad för första gången denna vecka.


Dagens Träning
Vila

Full rulle

Puh, äntligen är denna dagen över. Det har varit fullt upp från morgon till kväll idag. Inledde dagen med att gå upp tidigt och tog ut hunden på en promenad. Sen for jag iväg till jobbet för att konstatera att jag glömt jobbtelefonen hemma, fick åka hem igen och hämta den.

Vid 8.15 skulle jag vara på vårdcentralen för att ta blodprover. De började med att ta lite blod från fingret, sen skulle de ta lite mer blod från armen. Hon stack först på ett ställe och grejja runt med nålen en stund, men hon fick aldrig någon träff. Sen gjorde hon om det en gång till på ett annat ställe. Där körde hon också runt nålen en stund innan hon fick träff. Då forsade blodet ut i provröret.

Får svar i början på nästa vecka om vad blodet visade. Men ska förhoppningsvis vara helt okej.


Blev 2 stick i armen och 1 i fingret

Efter vårdcentralen var det tillbaka till jobbet igen. I normala fall är vi 2 på kontoret men idag var jag ensam då Anders var i Göteborg på ett möte. Det är alltid som stressigast vid ett månadsskifte, alla redovisningar ska gås igenom, bränsleförbrukning ska matas in, fakturor ska signeras m.m. Så fullt upp med andra ord.

Vid 15.20 var det dags för att hämta Tussen och åka till vetrinären. Hon konstaterade att det inte var något allvarligt med Tussen. Hon håller på att tappa underpälsen och det var väldigt mycket och tog väldigt lång tid att tappa, brukar gå snabbare i normala fall. Jag måste helt enkelt borsta och bada henne nu för att det ska upphöra. Köpte även en ny borste som var bra för underpälsen och så köpte jag en flaska som jag ska spruta på maten som hon äter. Efter 6 veckor ska det ge resultat på henens päls som ska bli blankare och bättre.

Hem och lämna Tussen, sen till jobbet igen för att avsluta allting. Vid 18 var det dags för Zumba på gymmet. Denna gång var jag ensam kille, mot senast då vi var 3. Riktigt roligt, fick till stegen lite bättre nu än senast, men har mycket kvar att lära. Måste också få upp mer rörlighet i kroppen.

Nu är jag helt slut och ska lägga mig och sova ikapp alla förlorade nattimmar denna vecka.

Idag njuter jag av: Att det inte var något allvarligt med Tussen


Dagens Träning
Promenad: 2 km
Zumba: 55 min

RSS 2.0